Emeklilerin aklını başından alan zam sürprizi! Bu rakamı kimse beklemiyordu

Milyonlarca emekli için zam müjdeleri gelirken bu rakamı görenlerin gözleri fal taşı gibi açıldı. Emeklilere yönelik zam haberleriyle beraber 17 bin TL verileceği açıklandı.

SSK ve Bağkur emeklilerine mart ayında yapılacak zamla beraber en düşük emekli maaşı 17 bin TL'ye çıkmasıyla beraber Prof. Dr. Sefer Şener, zam tarihinde açıklamalarda bulundu. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken meclis onayına gelirken Cumhurbaşkanlığı'na sunulan karar Resmi Gazete üzerinde yayınlandı.

Emeklilere 10 Mart sonrasında 4 bin liralık seyyanen zam yapılacağı iddia ediliyor. Söz konusu zammın, 700 milyar TL'lik özel seçim bütçesinden karşılanacağı kulislere yansıyan iddialar dikkat çekti. Mart ayıyla beraber İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener, tarafından zam tutarı açıklanırken tarih verildi. Hükümet tarafından erken emeklilik için iki aşamalı bir çalışma yapılacağını belirten Prof. Dr. Şener, üçüncü adımın ise emekliye ek zam gündeme geldi.

İddialar üzerine yeni rakamlar belirlenirken 17 bin TL'ye artış yaşanırken veya en azından 14-15 bin liralık bir taban maaşın oluşturulmasına dair çalışmalar yapılır.
Yılın kalan kısımları üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emekliler yılı ilan edilirken hükümetin geliştirildiği konular üzerinde beklentiler oluşturuldu. Bağkurluların prim günlerindeki düzenlemesiyle beraber ev kadınlarına yüzde 33'lük prim desteği düzenlemesi uygulamaya geçilir.

Önemli adımlar üzerine büyük ihtimalle yıl sonuna kadar tamamlanması açıklanırken bu konunun tamamen bütçe imkanlarıyla ilgili oluğu göz önünde bulundurulmaktadır.

Ekonomi Haberleri