Emeklilere yine ek ödeme geliyor! Sadece emeklilere 8.000 TL ödenek kapıda

Türkiye'de emekli sayısı 16 milyonu geçerek rekor seviyelere ulaşırken, milyonlarca emekli sabit maaşlarla geçinmeye çalışıyor. En düşük emekliler hâlâ temmuz ayında bir artış bekliyor ancak bazı yerel yönetimlerden gelen ek katkılar emeklilere umut ışığı oluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 yılında emekliler için her bayramda ikramiye verilmesine karar vermişti. Bu ikramiyenin 2023 yılında tatil başına 3000 TL olmak üzere toplam 6000 TL ödeneceği açıklandı.

"Bazı yerel yönetimlerden emeklilere ek destek"

Bu yıl bazı belediyeler, hazineden aldıkları sabit maaşların yanı sıra emeklilere ek ikramiye ile birlikte çifte bayram ikramiyesi ödeneği de veriyor. Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde yaşayan emeklilere 1.500 TL ek ikramiye verirken, bu yıl da benzer taleplerin yapılacağı değerlendiriliyor.

CEYHAN BELEDİYESİ'NDEN EMEKLİLERE 5000 TL EK İKRAMİYE


Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, 31 Mart yerel seçimler öncesinde "ihtiyaç sahibi emekli vatandaşlara 5 bin lira ikramiye" verme sözünü tutmaya hazırlanıyor. Başkan Aydar, konuya ilişkin açıklamasında "Bu yıl Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyesi belediyemiz tarafından dağıtılacaktır. İhtiyaç sahibi emeklilerimiz ise belediyemizden 5 bin liralık Kurban ikramiyesine başvuruda bulunacaklardır." dedi.

Ekonomi Haberleri