Emeklilere Ramazan piyangosu vurdu! 25 Mart'tan itibaren ödemeler resmen başlıyor

Gece yarısı yayınlanan resmi gazetede yer alan açıklamaya göre, müjdeli haber Türkiye'deki 15,2 milyon emekliye ulaştı. Ek ödemelerin onaylanması halinde 25, 26 ve 27 Mart'ta emeklilerin hesaplarına ek para yatırılacağını söyledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre emeklilere ödenecek ek yardımlar TC kimlik numarasına göre sıralandı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emeklilere yönelik yeni ödeme seçenekleri sunuyor. Bayram öncesi nakit ihtiyacı olan tüm emekliler bu bankalara başvurarak şubeye gitmeden 50.000 TL'ye kadar maddi yardım alabiliyor.

Kamu bankaları, yaklaşan tatil nedeniyle nakit ihtiyaçları artacak emeklilere kredi imkanı sağlamaya devam edecek. Emeklilere yönelik 50.000 TL'lik düşük faizli hazırlanan ihtiyaç kredisi kampanyası açıklandı. SSK, Bağ-Kur, Emekli sandığı ile EYT emeklilerinin bu kampanyadan yararlanabilmesi için başvurunun yeterli olacağı duyuruldu.

"Üç kamu bankasından emeklilere özel finansman paketi"


Üç büyük devlet bankası Ramazan tatilinde nakit ihtiyacı olan tüm emeklilere destek veriyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın bayram kredileri kapsamında 50.000 TL'ye kadar kredi imkânı sağlanmakta olup, bu krediler 36 ay vadede geri ödenebilmektedir. Ayrıca emekliler ödemelerini üç ay süreyle erteleyebilirler.

Kamu bankalarına özel düzenlenen 80 yaş altı tüm Türkiye Cumhuriyeti emekli vatandaşlarına düşük faizli kredi desteği sağlanacağı bildirildi. Bu sayede emekliler Ramazan tatili öncesinde toplu havale hizmetlerinden yararlanabilecek.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emeklilik kampanyalarına başvurular şubelerden TC kimlik kartı kullanılarak mobil bankacılık ve internet bankacılığı hizmetlerinden yapılabilmektedir. Emeklilerin 10 Nisan'a kadar bu fırsata başvurmaları teşvik ediliyor.

Ekonomi Haberleri