Emeklilere oh çektiren 15.000 TL ödeme kararı! Tek şartla verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjdeli haber geldi. Emeklilere 15 bin TL nakit desteği ödeneceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere nakit desteği müjdesi verildi. Emeklilere 15 bin TL nakit desteği ödeneceği açıklanırken haber, maddi sıkıntı yaşayan emeklileri büyük sevindirdi.

"15.000 TL nakit yardımı ve başvuru"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yetersiz emekli maaşı artışının yanı sıra Ocak 2024'ten itibaren tüm emeklilere 15 bin TL nakit desteği sağlanacak. Bu destek 4A, 4B ve 4C kategorisinde olan tüm emekliler için geçerlidir ve talep üzerine verilecektir. Emeklilerin bu yardımdan yararlanmak için 31 Ocak'a kadar başvuru yapması gerekiyor. Bu ek destek, özellikle SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin daha az maaş zammı aldığı bir dönemde büyük rahatlama sağlayacağı değerlendiriliyor.


"Kamu bankalarından destek"

15 bin TL'lik ek ödemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda kamu bankaları tarafından yapılacak. Kamu bankaları söz konusu ödemenin 5.000 TL'lik kısmını promosyon desteği, geri kalan 10.000 TL'lik kısmını da faizsiz nakit avans şeklinde sağlayacak. Emeklilerin bu destekten yararlanabilmesi için emekli maaşlarının üç yıllık tutarını istedikleri bankaya aktarmaları yeterli.

Türkiye'deki ekonomik krizden en çok etkilenen gruplardan birisi olan emekliler, geçtiğimiz yılın temmuz ve ocak aylarında yapılan artışlardan yeterince desteklenemedi. Hükümetten çözüm beklerken banka finansman seçeneklerini de değerlendiriyorlar.

Bu kapsamda kamu bankalarının ve özel bankaların aralıksız sürdürdüğü promosyon kampanyaları, emeklilerin maddi sıkıntılarının hafifletilmesine yardımcı olmaktadır. Emekliler, seçtikleri banka ile 3 yıllık taahhüt anlaşması yaparak bu ek ödemelerden yararlanabiliyor.

Ekonomi Haberleri