Emeklilere bedava toplu taşıma! O tarihler arası geçerli!

30 Ağustos Zafer Bayramı bu kadar yaklaşmışken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşların merak ettiği toplu taşıma konusuna açıklık getirdi. Peki, bayram günü toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek miyiz? Detaylar haberimizde...

30 Ağustos Zafer Bayramı geldi çattı! Akıllarda her resmi tatilde olduğu gibi bugün de aynı soru var: Toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Özellikle Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da yaşayan milyonlarca kişi, bu sene de bayram tatili boyunca toplu taşımayı ücretsiz kullanıp kullanamayacaklarını araştırıyor.

Yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı için heyecanlı bekleyiş sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşlara müjdeli bir haber verdi. İBB'nin açıklamasına göre, 30 Ağustos'ta tüm gün boyunca otobüs, metrobüs, tramvay, metro ve vapurlar ücretsiz olacak. Bu sayede İstanbullular, bayram etkinliklerine katılmak için toplu taşımayı rahatlıkla kullanabilecekler.


İstanbul'da Ankara ve İzmir'de Ücretsiz Seyahat

Yapılan açıklamada, ücretsiz yolculuktan kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerinin yararlanabileceği belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, İstanbul'da ikamet eden vatandaşlar, resmi gün ve milli bayramlarda toplu taşımayı ücretsiz kullanabiliyor. Bu uygulama, 2019 yılından beri devam ediyor.

Bununla birlikte, Ankara ve İzmir'de de bazı toplu ulaşım araçları vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda;

  • Başkentray
  • Marmaray
  • İZBAN
  • Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı
  • Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı

ücretsiz olarak kullanılabilecek. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlandı ve resmiyet kazandı.

Ekonomi Haberleri