Emeklilere 2000 TL ek zam o tarihe kaldı! Milyonlarca emekli dört gözle bekliyordu

Emeklilere yapılacak zammın miktarı 2 bin lira olarak belirlendi ancak karar haftaya ertelendi.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan'ın haberine göre, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bu kararın uygulanması için yasal düzenlemelerin tamamlanması gerekiyor. Bu nedenle emekliler Temmuz ayında bekledikleri artışı alamayacaklar.


ABDULLAH GÜLER'İN AÇIKLAMALARI

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifi maddelerini açıkladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Emeklilere yapılacak zam hakkında konuşan Güler, "Emeklilere ek zam için çalışmalarımız tamamlandı, toplantı önümüzdeki günlerde yapılacak ve karar haftaya açıklanacak" dedi. Ayrıca, henüz çalışmanın tamamlanmadığını belirterek, hafta başında netleşebileceğini ekledi.

ENFLASYON VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI

Enflasyon oranının açıklanmasının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına %24,73 oranında zam yapıldı. Bu artışla birlikte en düşük emekli maaşı için yapılacak düzenlemeler de merakla bekleniyor. Kök aylığı 8 bin liranın altında olan emeklilerin maaşı, bu yeni düzenlemeyle en düşük aylığın altında kaldı.


ALTERNATİF MAAŞ ARTIŞLARI

Emeklilere yönelik iyileştirme çalışmaları kapsamında üç alternatif üzerinde duruluyor: en düşük emekli maaşının 11 bin 500, 12 bin veya 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi. En düşük maaşın 12 bin liraya çıkarılması durumunda 3 milyon 800 bin emeklinin, 12 bin 500 liraya çıkarılması durumunda ise 4,5 milyona yakın emeklinin bu iyileştirmeden faydalanacağı hesaplanıyor.

AYLIK ÖDEMELER

Hazırlanan çalışma, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Emeklilerin Temmuz ayı ödemeleri ise 17 Temmuz'da başlayacak. SSK emeklileri 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Temmuz tarihleri arasında maaşlarını alacak. Kök aylıklar ve ek ödemeler, %24,73 oranındaki artışa göre hesaplanarak emeklilere yapılacak.

Bu gelişmeler ışığında emekliler, yapılacak yeni düzenlemeler ve maaş artışları konusunda büyük bir beklenti içinde.

Ekonomi Haberleri