Emeklilere 10 bin TL hediye! Emekliler için yer yerinden oynayacak

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği emekli maaşı zammıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı! Enflasyonun yüzde 68'lere kadar yükselmesiyle birlikte emekliler, maaşlarına artış beklentisi içerisine girdi. Milyonlarca emekli, "Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Emeklilere ne kadar ikramiye verilecek?" gibi soruların cevaplarını araştırırken beklenen haber geldi. Emeklilere 10 Bin TL ikramiye! Gözler Meclis'e çevrildi, TÜED'nin teklifi kabul edilirse emekli çifte bayram yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarına zam düzenlemesinin başlatıldığını duyurmasıyla birlikte gözler Meclis'e çevrildi. Milyonlarca emekli, "Emekli maaşlarına zam gelecek mi? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar ikramiye verilecek?" gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladı. Beklenen haber sonunda geldi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika olarak duyurdu: Emeklilere 10 Bin TL ikramiye! Kimse bunu beklemiyordu. İşte detaylar haberimizde...

Emekli Maaşlarına Büyük Zam Geliyor!

Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor ve önümüzdeki hafta önemli bir toplantı planlanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Meclis'e sunulacak düzenleme paketini masaya yatıracaklar. Bu paket, emeklilere yönelik maaş iyileştirmelerini içerecek ve maaş artışları için kullanılacak formülleri ele alacak. Bu formüller, emeklilere orantılı artışlar sağlayarak Temmuz ayındaki %25'lik zammın üzerine ek artışlar getirebilir.

Emeklilere 10 Bin TL İkramiye Müjdesi

Maaş artışı için en düşük miktarın 10 bin TL olması beklenirken, Ocak ayındaki enflasyon artışına ek bir refah payı da gündemde. Bu artışların, Ocak zammının %50'sini aşması öngörülüyor. Emekli maaşlarına ek olarak, emeklilere ikramiye ödemesi yapılması düşünülüyor. Bu ikramiyenin bir defalık olması ve en az 5 bin TL olması planlanıyor. Türkiye Emekliler Derneği ise bu miktarın 10 bin TL olması gerektiğini savunuyor. Eğer bu ikramiye kararı alınırsa, düzenleme Ekim ayında Meclis'e sunulacak.

Emekli Zam Oranları Ne Kadar Olacak?

3 haftalık bir aradan sonra bugün kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Kabine toplantısında emekli maaşları ile ilgili düzenleme konuşulacak. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "Emeklilere %50 artış olacağı kanaatindeyim."

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "Refah payı eklenerek 7,500 TL olan en düşük emekli maaşı 11,250 TL seviyesine çıkacaktır. En düşük memur emeklisi maaşı ise 9,876 TL'den 14,814 TL seviyesine yükseltilmiş olacak."

29 Ekim İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

Bir defaya mahsus ödenecek ikramiye miktarı üzerindeki çalışmalar sürüyor. İlk olarak masaya 5 bin TL rakamının geldiği ve bu rakamda uzlaşının sağlandığı bildirildi. Açıklamanın çalışmalar tamamlandıktan sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Konuyla ilgili detaylar geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

Ekonomi Haberleri