Emekliler Sevindiren Gelişme: Emekli Maaşlarına Yeni Zam, 12.550 TL Ödeme Başladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme görüşmelerinin başladığını belirterek taraflar arasındaki uzlaşmanın hızla sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bugünden itibaren emekli maaşları 12.550 TL olarak güncellenerek emeklilere müjdeli haber verildi! Emeklilere yönelik yeni zam kararı resmiyet kazandı ve düşük emekli maaşları yükseltildi. Bu güncellemeyle birlikte SSK ve Bağ-Kur dahil tüm emekli gruplarına etkileyecek şekilde toplam 15 milyon vatandaşa pozitif yansımaları olacak. Detaylar haberimizde.

Memur ve Emekli Zam Görüşmelerinde Güncel Durum

Gelişmeler bununla sınırlı değil. Memur ve emekli maaşlarına ek zam getirilmesi için toplu sözleşme görüşmeleri başlatıldı. 1 Ağustos tarihi itibariyle resmi olarak başlatılan bu görüşmelerde, 2024-2025 yıllarındaki maaşlar ve sosyal haklar ele alınıyor. Kamu iş veren tarafı ve memur sendikaları arasındaki bu toplu sözleşme görüşmeleri önemli kararların alınmasına olanak tanıyor.

Kamu İş Veren Tarafı ve Sendikalar Arasındaki Pazarlıklar

Toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde, MEMUR-SEN sendikası 129 maddeyi içeren teklifini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sundu. Bu teklif, hem memurların hem de emeklilerin mali ve sosyal haklarını düzenlemeyi amaçlıyor. Kamu iş veren tarafı ile sendikalar arasındaki pazarlıklar, bu maddeler etrafında şekilleniyor.

Ekonomi Haberleri