Emekliler, 'En düşük emekli aylığı artışı yeterli değil!' diyor! Bakan Şimşek'ten cevap geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve emekli aylıklarındaki artışlar ve hazine bütçesine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakan Şimşek'in Twitter üzerinden paylaştığı bilgiler, emekliler arasında tepkiyle karşılandı. İşte, son dakika emekli maaşı haberleri...

"179 BİN KONUTUN İNŞASINA BAŞLANDI"
Deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarıyoruz. Bu yıl deprem kaynaklı harcamaların milli gelire oran olarak yüzde 3,1'e denk gelen 761.7 milyar TL'ye ulaşmasını bekliyoruz. Bu kapsamda deprem bölgesinde 179 bin konutun inşasına başlandı.

Yaklaşık bir yıl içerisinde 319 bin konutun depremzedelere teslim edilmesi hedefleniyor. Mecliste görüşülmekte olan Milli Dayanışma Paketi, depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini azaltmayı amaçlıyor. Bu düzenlemeler aynı zamanda dolaylı olarak cari açığın kontrol altına alınmasına katkı sağlayacaktır.

"REFAH SEVİYESİNİ YÜKSELTTİK" 2023 yılında 15,9 milyon emekli ve 4,9 milyon kamu çalışanını etkileyen önemli iyileştirmeler yaptık. Aylık ve ücretlerinde enflasyonun oldukça üzerinde artışlar gerçekleştirerek refah seviyelerini yükselttik. 2022 yıl sonuna göre en düşük memur maaşını yüzde 141,8, en düşük emekli aylığını ise yüzde 114,3 oranında artırdık.

Önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis etmek suretiyle kamu maliyesinde kalıcı bozulmalara izin vermeyeceğiz. Bunun için gerekli tedbirleri almaktayız. Para politikası ile maliye politikası arasındaki uyumu pekiştirerek Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelesine destek vereceğiz. Cari açığı azaltacak adımları atarak ülkemizin risk primini de düşüreceğiz.

Emeklilerin Tepkisi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları, emekliler arasında tepkiye neden oldu. Emekliler, yapılan artışların yetersiz olduğunu ve yaşam standartlarını yükseltmek yerine zorlaştırdığını düşünüyorlar. Özellikle en düşük emekli aylığındaki artış oranının yeterli olmadığına dair eleştiriler yükseldi.

Emekliler, refah seviyesinin gerçekçi bir şekilde yükseltilmesini ve yaşam şartlarının daha iyi hale getirilmesini istiyorlar. Yapılan artışların enflasyonun gerisinde kaldığına dair görüşler öne çıkarken, ekonomik koşulların zorlukları göz önünde bulundurulmalı ve emeklilerin yaşam standartlarının daha iyi hale getirilmesi için daha etkili adımların atılması gerektiği belirtiliyor.

Ekonomi Haberleri