Emekliler derin bir oh çekecek! 8000 TL ek zam için resmen tarih verdi

SGK uzmanı Özgür Erdursun, Emeklilik Düzenleme Kanunu'ndan yer alan intibak yasasının seçimden önce yayınlanacağını duyurdu.

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren intibak kanununda sıcak gelişmeler yaşandığı ortaya çıktı. Cumhur İttifakı üyesi MHP'nin Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı konuyu gündeme taşıdı. Hemen ardından bir değerlendirme yapan SGK uzmanı Özgür Erdursun, Emeklilik Düzenleme Kanunu'nun seçimden önce açıklanacağını, tarih ve verilerin açıklanacağını duyurdu.

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 42,57'lik artışa pek çok kişi tepki gösterdi ve sosyal ağlarda açlık sınırının altında olduklarını açıkladı. Bu dönemde hükümet emekli maaşlarını revize etti ve emekli memurların emeklilik oranını %49,57'ye çıkardı. Ancak asgari 10.000 TL olan emekli maaşının değişmediğini de belirtelim. İktidar ortağı MHP de bu duruma tepki göstererek ‘intibak' yasasını gündeme getirdi.


MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM'de emeklilerin tepkisini dile getirerek, yürürlükteki yasaya ilişkin açıklamalar yaptı. Kalaycı bütün emeklilerin maaşlarında yaşanan artışlarının da gözden geçirilerek aynı esaslar çerçevesinde belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Kalaycı, "Mevcut emekli maaşları arasındaki eşitsizliğin ortadan kaldırılmasına ve emekli maaşlarının genel bir endeks yerine bu kesimde tüketim kalıplarını ve yaşam standardını önemseyen özel bir endekse dayalı olarak artırılmasına yönelik düzenleyici düzenlemelerin geliştirilmesini destekliyoruz" diye konuştu.

İntibak yasasının gündeme gelmesi sonrası emeklilere destek veren SGK uzmanı Özgür Erdursun, bu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Özgür Erdursun, Türkiye'de emekli maaşlarının bu şekilde devam etmeyeceğini vurgularken, seçimden önce mutlaka emekli maaşlarını düzenleyen bir yasanın çıkacağını söyledi. Erdursun, "Emekli maaşlarında düzenleme yapılacak. Emeklilik maaşları daha önce ayarlandı. AKP 2011'de emeklilik düzenleme yasasını çıkardığında da bunu yapmıştı. Parti ne kadar emekli maaşı ödüyordu? 2000 yılına kadar emekli olanlar için ayarlamalar yaptı. Emekli maaşı 350 liraya çıktı” şeklinde ifadeler kullandı.

Özgür Erdursun, bu miktarın şimdi çıkarılacak düzenleyici kanun kapsamındaki artışa yansıtılacağını açıklarken "2011'de 350 lira, bugün 8 bin liraya denk geliyor. Bu sayılardaki artış da aynı anda gerçekleşti. Ancak emekli maaşlarının enflasyon karşısında reel değeri artmadığı için bu artış uyum sürecinde kaybedildi. Emeklilik maaşları güncellenecek. Ama tekrar ediyorum, emeklilik hesaplama sistemini değiştirmemiz lazım." diye konuştu.

Ekonomi Haberleri