Emekli promosyonlarında flaş detay! 15 bin TL alacağım diye sevinenler şoka uğrayacak

Bankalar yüksek promosyon tutarlarıyla emeklilerin yüzünü güldürecek! Ancak bu ek ödemelerin sonuçları oluyor, sözleşmeleri iyice anlamadan asla imzalamayın! İşte dikkat etmeniz gerekenler...

Emekliler, bankalar arasında yaşanan rekabetle birlikte emekli maaşlarına özel sunulan yüksek promosyonlara yöneliyor. Ancak, bu avantajların yanı sıra uzmanlar, emeklileri promosyon sözleşmelerini dikkatlice incelemeleri konusunda uyarıyor. En yüksek promosyon tutarı 15 bin TL'ye kadar çıkarken, bu miktarların alınabilmesi belirli şartnamelere bağlı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, yaptığı açıklamada emeklilerin banka seçimi ve sözleşme imzalarken dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor. Nayır, "Yüzde 49,25'lik oran yani emekli maaşlarına yapılan bu zam emekli maaş promosyonuna yansımadı. Çünkü emekli sayısının artışıyla beraber bankalar bu zam oranını promosyonlarına yansıtmadılar. Devlet bankalarımız emeklimize 5 bin liraya varan promosyonlar veriyor. Bazı özel bankalar da 7 bin 500'den başlıyor, 8 bin 500 hoş geldin promosyonları, 10 bin hoş geldin promosyonu veren bankalar var." dedi.


Ancak uzman, 10 bin liralık promosyonun, ek kredi kartı kullanımı, ek hesap kullanımı, kredi kullanımı gibi şartlarla ilave 5 bin liralarla desteklenerek toplamda 15 bin TL'ye kadar çıkabileceğine dikkat çekiyor. Emeklilerin bu ek avantajları elde edebilmek için bankaların belirlediği zorunlu ürünleri kullanmak zorunda kalacaklarını belirten Nayır, "O yüzden bu promosyonlarla ilgili imza atarken bu detaylara dikkat etsinler." uyarısında bulunuyor.

Bu gelişmelerle birlikte emeklilerin, sadece promosyon tutarına değil, aynı zamanda bankaların sunduğu şartlara da dikkat etmeleri önem arz ediyor. Uzmanlar, emeklilerin kendi ihtiyaçlarına en uygun ve şartları açısından avantajlı bankayı seçerken detaylı bir değerlendirme yapmalarını öneriyor.

Ekonomi Haberleri