Emekli maaşlarında sistem sil baştan! Artık sadece bu detaya göre artacak, azalacak!

İş Kanunu üzerinde düzenlemelere gidilirken taban aylıkta emeklilik yaşının ele alınmasıyla bazı değişikliklerin olacağına değinildi. 10 bin TL altı maaş alanlar kök aylıklarında düzenleme başladı. İşte tüm detaylar...

Emeklilerin kök aylıklarının düzenlenmesi için çalışmalar başlarken İş Kanunu değişikliğinde emeklilik hakkı ve yaşı yeniden tanımlanacağı belirtildi. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken çalışaların ise Haziran ayından önce yapılması bekleniyor. Düzenleme üzerinde kurgulaması öngörülürken yeni İş Kanunu'na eklenerek emeklilik hakkı ve yaşı olgularından sil baştan olacağı belirtildi.

Emekli olacak kişinin tabanın altında maaş alamayacağı gibi 59 yaşında emekli olan birisi en düşük 17 bin TL emekli maaşından yararanabilecek. Bu rakam sigortalı çalışma süresi ve prim ödemelerinde etkili olmasıyla artış gösterir. Gelen haberler üzerine Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emeklilerin taban maaşları 10 bin TL yükselirken harekete geçti. Yeni düzenlemeyle beraber en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak ayarlandı.
Düzenlemenin haziran ayından önce hayata geçirilmesi planlanıyor. Temmuz ayında enflasyon farkları belirlenirken emeklilerin makas farkının ortadan kalkması amaçlanmaktadır.

Ekonomi Haberleri