Emekli Maaşlarında Önemli Bir Dönüm Noktası: Ek Seyyanen Zam Tarihi Belirlendi!

Emekli maaşlarıyla ilgili önemli gelişmeler ve detaylar gün yüzüne çıkıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından, emekli maaşlarına seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. Maaşların yeniden değerlendirilmesi gündemde.

Son zamanlarda çalışanlar ve emekliler için maaş zam haberleri sıkça gündeme geliyor. Asgari ücret kısa süre önce yükseltilerek 11.402 TL seviyesine çıkarıldı. Memur maaşlarına ise enflasyon zammı olarak yüzde 17.55 oranında zam yapıldı ve ayrıca 8.077 TL seyyanen zam uygulandı. Bu zam kararlarının ardından emekli maaşlarına da yüzde 25 oranında zam yapılacağı duyuruldu. Bu zam oranlarına göre en düşük emekli maaşları üzerinde hesaplamalar yapılmaya devam ediliyor.

Önceki Zam Düzenlemeleri

Önceki zam düzenlemelerinde en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapıldığı ve böylece en düşük emekli maaşının 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükseltildiği belirtilmişti. Ancak Temmuz ayında kök maaşlar üzerinden hesaplamalar yapıldığı için en düşük emekli maaşında bir artış gerçekleşmedi. 7.000 TL kök maaşı olan emeklilerin maaşları 8.750 TL'ye yükselirken, 6.000 TL kök maaşı olan emekliler ise zam almadılar. Bu durumda en düşük emekli maaşına yapılacak zam merak konusu.

Yeni Emekli Maaşına Ek Zam!

Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşına ara zam yapılarak maaşlar 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükseltilmişti. Ancak Temmuz ayında zam hesaplamaları kök maaşlar üzerinden yapıldığı için ara zam öncesindeki maaşlar dikkate alınıyor. Bu nedenle en düşük emekli maaşı halen 7.500 TL seviyesinde devam ediyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, en düşük emekli maaşına yüzde 25 oranında bir zam yapılması durumunda, zamlı tutarın 9.375 TL'ye yükseleceği tahmin ediliyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması gerektiğini belirtmiş olsa da henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ekonomi Haberleri