Emekli maaşlarına sürpriz zam sinyali! 10.000 TL alanların maaşı o rakama fırlayacak

Ekonomi yazarlarından Dr. Şeref Oğuz, seçimden önce yaklaşık 6 milyon emeklinin maaşına zam yapılmasının beklenmesi nedeniyle hükümetin beklentileri karşılayabildiğini söyledi.

Milyonlarca emeklinin önceki maaş artışından memnun olmamasının ardından emeklilere yeni bir maaş zammı yapılacağı konuşuluyor. Ekonomist Şeref Oğuz, dikkatleri yaklaşan seçimlere yoğunlaştırdı ve milyonlarca emeklinin maaş zammının kesin tarihini açıkladı. Dr. Şeref Oğuz, seçimden önce yaklaşık 6 milyon emeklinin maaşına zam yapılmasını beklediğini söyledi.

EMEKLİ MAAŞLARINA YENİ ZAM GELİYOR!


Son dönemdeki emekli maaşı artışları hakkında değerlendirmelerde bulunan Dr. Şeref Oğuz, yaptığı açıklamada, asgari emekli maaş miktarının 10 bin liraya çıkarılmasının, bu maaşı alan 6 milyondan fazla emekli için hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Oğuz, "Emekliler de açlık çekebiliyor, küçük bir maaş artışıyla en düşük emekli aylığını alanlar geçim sıkıntısı çekiyor." diye konuştu.

Oğuz, yaklaşan yerel seçimler öncesinde emekli maaşlarına zam yapılmasının beklendiğini belirterek, "Seçimlerden önce Mart ayında bir düzeltme bekliyoruz. 6 milyon emekli oy kullanıyor. Emeklimizin maaşı TÜRK-İŞ'in Aralık 2023'te belirlediği açlık sınırı olan 14.431 TL seviyesine yükseltileceğini tahmin ediyorum." dedi.

Ekonomi Haberleri