Emekli Maaşları Artıyor: En Düşük Emekli Maaşı 12.000 TL Olarak Talep Edildi!

Temmuz ayında 16 milyon emekliye yüzde 25 oranında zam yapılmasının ardından, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri şimdi gözlerini toplu sözleşme görüşmelerine çevirdi.

Temmuz ayında 16 milyon emekliye yüzde 25 oranında zam yapılmasının ardından, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri şimdi gözlerini toplu sözleşme görüşmelerine çevirdi.

1 Ağustos 2023 tarihinde ek zam süreci başlatıldı ve memur ve emekli maaşları için talepler yeniden düzenleniyor. MEMUR-SEN tarafından kamuoyuna açıklanan 129 maddelik talepler arasında, emekli maaşlarının mali ve sosyal haklarının yeniden düzenlenmesi gibi önemli konular yer alıyor. Bu değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa, emekli maaşları için yeni bir rakam belirlenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Açıkladı

Toplu sözleşme görüşmelerinin başladığını vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taraflar arasında bahsi geçen konuda anlaşma sağlamak için gerekli adımların kısa bir süre içinde atılacağını söyledi.

En Düşük Emekli Maaşı İçin Yeni Talep

Toplu sözleşme görüşmeleri resmen başlamış durumda. Görüşmelerde, emeklilerin şartlarının iyileştirilmesi için tüm konular masaya yatırılıp gerekli adımlar atılacak. MEMUR-SEN'in sunduğu teklifte, emekli maaşlarına yüzde 110 zam yapılması öneriliyor.

Ayrıca bu talebin karşılanmaması halinde, en düşük emekli maaşının en az 12.000 TL'ye yükseltilmesi istenecek. Bu taleplerin kabul görmesi durumunda emekliler, maddi anlamda rahat bir nefes alacaklar.

Şu anda yapılan zamlardan sonra en düşük emekli maaşının 7.500 TL olduğu biliniyor.

Ekonomi Haberleri