Emekli maaşı 7500 TL olanlara umut ışığı! Merak edilen detaylar açıklandı

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam miktarında düzenleme yapılırken her sene olduğu bu senede büyük heyecanla bekleniyor. En düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. İşte son dakika gelişmesi...

Meclis'in açılmasıyla beraber emekli maaşlarına ek zam düzenlemesi masaya yatırıldı. 7500 TL olarak en düşük emekli aylığı belirlenirken bütçe çalışmaları hız kazandı. Ara zam ile en düşük emekli maaşının yükseltilmesi hedefleniyor. 2024 Ocak ayıyla beraber alım gücünün artacağının sinyalleri verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurlara verilecek zamların emeklilere de verileceği hakkında mesaj verilirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek artık ücret zamlarının hedef enflasyona göre oluşturulacağının bilgisini verdi. Emeklilere temmuz ve ocak aylarında zam yapılırken bunun dışında da zam olacağı düzenlemelerin zorunlu hale getirileceği belirtildi. Refah payı bir yasal düzenleme olarak hızlı bir şekilde çıkarılıyor ve emeklilerin aylık gününe yetiştiriliyor.


NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Kararın verilmesiyle beraber 3 formül üzerinde duruldu. Seyyanen artışla beraber taban aylık artışı ya da oransal refah payı üzerinde taslak hazırlıkları sonrası Meclis'e gelindi. Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmesi bekleniyor. Yürürlük tarihi kanun içerisinde bulunacak.

Ekonomi Haberleri