Emekli Açıklama Bekliyor! Emekliye zam ne kadar olacak?

Emekli maaşlarıyla ilgili zam düzenlemesinde belirsizlik devam ediyor. Memur maaşlarına yapılan zam oranı açıklanırken, emekliler için herhangi bir ek düzenleme bulunmadığı belirtiliyor. Konuyla ilgili açıklama AK Partili Hamza Dağ tarafından yapıldı.

Emekliye Zam Ne Zaman Yapılacak?

Bugün sunulan kanun teklifiyle birlikte memur maaşlarına yüzde 17.55 oranında zam ve 8077 TL seyyanen zam düzenlemesi yapılması öngörülüyor. Ancak, emekli maaşlarıyla ilgili herhangi bir ek düzenleme önerisi bulunmamaktadır.

Eğer ek bir düzenleme yapılmazsa, en düşük memur maaşı hala 7.500 Lira olarak uygulanacak. Kök maaşlara ise yüzde 6 oranında enflasyon yansıtılması planlanmaktadır.

Emekli maaşlarıyla ilgili belirsizlik devam ederken, konuyla ilgili açıklama AK Parti'li Hamza Dağ tarafından yapıldı.

Sayın Dağ, "İşçi ve memur emeklileriyle ilgili bir artış olmayacağı anlamına gelmiyor. Seçim sürecinde verdiğimiz bir söz vardı. Seyyanen zam kanun teklifine enflasyon oranı yansıtıldığı için böyle bir durum ortaya çıktı. Emeklilerin eldeki imkanlara göre sabit gelirlerini enflasyon karşısında koruma görevimiz bulunmaktadır. Teklifte emeklilerin yer almaması, hiçbir şekilde artış yapılmayacağı anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri