Elon Musk'ın DogeCoin Şakası , Yatırımcılara Pahalıya Patladı

Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk'ın uzun süredir desteklediği kripto para birimlerinden DogeCoin ile ilgili katıldığı bir televizyon programında skeç canlandırması, Dogecoin'in değer kaybına yol açtı. 24 saat içerisinde Dogecoin'de Yüzde 14.3'ü aşan değer kayıpları görülürken, CoinGecko tarafından paylaşılan verilere göre Dogecoin'de son 1 saatteki değer kaybı ise 0.2 olarak kayıtlara geçti.

Uzun süredir Dogecoin konusundaki açıklamalarıyla ilgili kripto para birimini şaka unsuru olmaktan çıkardığı ve üzerinde önemli planlar kurduğu belirtilen Tesla Kurucusu Elon Musk'ın ABD'de yayınlanan bir şov programında skeç canlandırması ve buradaki tavırları, DogeCoin'in değer kaybını da beraberinde getirdi. Attığı her tweet sonunda DOGE'ye değer kazandıran Musk'un skecinin yayınlanmasının ardından DOGE'de büyük değer kayıpları gözlemlenirken, düşüşün son saatlerde bir nebze de olsa azaldığı görülüyor.

An itibariyle (TSİ 00.59) DOGE "$0,560801" fiyatlandırmasında bulunurken, son 24 saatteki hacmi, "$48.397.728.719" olarak kayıtlara geçti. DOGE, her ne kadar anlık düşüş ve yükseliş kaydetse de son zamanların en fazla değer katlayan kripto para birimi olma unvanını da koruyor.
 

Ekonomi Haberleri