Elini çabuk tutanın 50 bin TL'si cebine kalacak! Sadece saatler kaldı

Başvuru yapmayanlar çok üzülecek! Tüm detaylar haberimizde.

Başvurularınızı yapmak için son saatleriniz kaldı! Yoksa iki katı ödeme yapacaksınız! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU İÇİN SAATLER KALDI

Asgari ücret zamlarının açıklanmasıyla birlikte yeni senede doğum ve askerlik borçlanmalarının artacağı öğrenildi. 2024 senesinde brüt asgari ücret 20 bin 2 TL olurken askerlik ve doğum borçlanma primleri de günlük en az tutardan 213.36 TL olarak hesaplanıyor olacak. Edinilen bilgilere göre mevcut asgari ücret üstünden 1 günlük borçlanma en düşük prim tutarı 143.09 TL olarak uygulanırken yeni asgari ücretle birlikte 213.36 TL olarak hesaplanacak. 18 aylık askerlik borçlanması için ödenecek prim tutarları 77 bin 263 TL'den 115 bin 214 TL'ye yükselmiş olacak. 


Sigortalı çalışan kadınlar sigorta tarihi sonrasında doğan çocuklar için 2 seneye kadar borçlanma yapabiliyorlar. Toplam üç çocuk için 6 sene borçlanma yapılabiliyor. Bir çocuk için günlük 720 günlük borçlanmanın tutarı 103 bin 25 TL'den 153 bin 619 TL'ye yükselecek. Borçlanma maliyetleri 50 bin 594 TL artmış olacak. Yılbaşında borçlanma yapmayı planların 31 Aralık tarihine kadar süreleri olacak. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden ya da sosyal güvenlik müdürlüklerinden başvurularını yaparsa artışlardan etkilenmeyecek. Başvurularını oluşturmuş olanlar ödemelerini zamlı asgari ücret üstünden değil eski asgari ücret üzerinden yapabilecekler. 

Ekonomi Haberleri