Elini çabuk tutan kazanır! Fiat Egea'nın yeni fiyatını görenler bayiye koşacak

Araç piyasasındaki yükseliş hızla devam ederken bu haber yüzleri güldürdü! Uygun fiyatlı modeller sıralandı! Tüm detaylar haberimizde.

Sıfır araç piyasasında engel olunamaz yükseliş günden güne devam ederken vatandaş en uygun fiyata araç sahibi olmanın yollarını araştırıyor. Fiat Egea model yüzleri güldürecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU FİYATA SIFIR ARAÇ SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ

Son birkaç senedir hem sıfır araç fiyatları hem ikinci al araç fiyatları birçok etkenle artmaya devam ediyor. Vergi oranlarının da artmasıyla vatandaşın endişesi çoğalmaya başladı. Konu ile ilgili Akademisyen Yüksel Hoş önemli açıklamalar yaptı. Hoş sosyal medya hesabından Fiat Egea ile ilgili bir araçla ilgili şu sözleri söyledi; 'Bu Egea araç. En büyük özelliği Türkiye'de üretiliyor olması. Fiyatı 1 milyon TL. 


Aynı araç Bosna Hersek'te 460 bin TL. Peki niye? Göbekli tepe gibi tarih ve medeniyetin başladığı yere sahip olup da tekerleğin ilk bulunduğu topraklarda tekerlekli bir araca bu kadar fazla para veriyor olmak bizim kahrımız olsun.' Türkiye'de araç fiyatlarına yüzde 20 KDV oranı uygulanıyor. Silindir hacmi ve araç fiyatına göre yüzde 45, 50, 60, 70, 80, 130, 150, 220 oranlarında ise ÖTV uygulaması yapılıyor. Fiat Egea Sedan model Lounge 1.3 M Jet 95 HP araç 1 milyon 3 bin 900 TL'den satışa çıkıyor. Aracın vergisiz hali 472 bin 646 TL. Yüzde 80 ve yüzde 20 ÖTV ve KDV oranlarıyla birlikte 58 bin 608 TL yükseliş göstererek araç fiyatı 531 254 TL vergi uygulaması yapılıyor. 

Ekonomi Haberleri