Elinde kimliği olan başvuru ekranına koşacak! 2.811 TL yardım almanın tek koşulu!

İhtiyaç sahibi insanlara devlet tarafından maddi destek sağlanmaya devam ediyor! 2 bin 811 TL ödeme yapılacak! Tüm detaylar haberimizde.

Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi insanlara yapılan sosyal destek ödemeleri hızla devam ediyor. 2 bin 811 TL ödeme için tek şart var! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2 BİN 811 TL ÖDEME

Temmuz ayı sosyal destek ödemeleri hızla devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelere maaş zamları doğrultusunda zam yapıldı. Bir sene daha sürecek programa göre 4 milyon haneye 40 milyar TL ödeme yapılacak. 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara 1594 TL olarak yapılan ödemeler 1874 TL'ye yükseldi.


 Yaşlılık maaşları 2 bin 348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli maaşları 1874 TL'ye, yüzde 70 ve üstü engelli maaşları 2 bin 811 TL'ye çıktı. Bakanlık tarafından yapılan haberlere göre Aile ve Gençlik Bankası kurulması sonucu petrol gelirlerinin belli kısmı bankaya aktarılacak ve bu sayede kadınlara ve gençlere maddi destek sağlanacak. Bakanlık şu açıklamaları yaptı; 'Bu durumun en güzel örneği Norveç. Norveç bu işi başarıyla yapıyor, bütün petrol gelirlerinin belli kısmı gençlere ayrılıyor. Bunun bir benzerini biz de kuracağımız Aile ve Gençlik Bankasıyla yapacağız. Dezavantajlı durumda olan bireylere hizmet ve sosyal yardım modelleri sunacağız.' 

Ekonomi Haberleri