Elinde altın olan bayram edecek! O günden itibaren gramı 2000 TL'ye fırlıyor

Altın piyasası, Fed'in faiz belirsizliği ve enflasyon endişeleriyle sallanıyor. Ons altın ve gram altındaki dalgalanmalar dikkat çekiyor. İşte altında son durum...

Altın piyasası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikalarındaki belirsizlikler ve enflasyon endişeleriyle hareketlenmeye devam ediyor. Ons altın ve gram altındaki dalgalanmalar, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırıyor. Güncel piyasa durumunu ele aldığımızda, ons altının değeri 1893 dolar, gram altının ise 1654 lira seviyelerinde işlem görüyor.

ALTINDA SON DURUM

Geçtiğimiz hafta, ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının kamuoyuna açıklanmasının ardından altın piyasası hareketli bir döneme girdi. Fed üyeleri arasındaki faiz politikası konusundaki farklı görüşler ve enflasyonun yükselmesine dair endişeler, altın fiyatlarında belirgin dalgalanmalara sebep oldu.

Tutanaklarda, bazı Fed üyelerinin yüksek enflasyon seviyelerine işaret ederek faiz artışının kaçınılmazlığına vurgu yaptığı görüldü. Bu görüş ayrılıkları ve faiz artırım ihtimalleri, altın piyasasında belirsizlik yarattı ve ons altının değer kaybetmesine yol açtı.

Ons altın piyasasında yaşanan bu değer kaybı, geçtiğimiz hafta boyunca devam etti. Ons altın, 1900 dolar seviyesinin altına inerek son 5 ayın en düşük seviyesi olan 1885 dolara kadar geriledi. Haftanın sonunda ise ons altın, 1889 dolar seviyesinden işlem gördü.

Yurt içi piyasalarda da gram altın fiyatları, ons altın fiyatlarındaki dalgalanmaları yansıtarak benzer bir seyir izledi. Geçtiğimiz haftanın perşembe gününde, gram altın 1642 lira seviyesini test etti. Haftanın sonunda ise gram altın, 1644 lira seviyesinden işlem gördü. Ons altının değer kaybı ve faiz artışı beklentileri, gram altın piyasasını da etkiledi.

Günümüze geldiğimizde, ons altın 1884 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra şu an 1893 dolar seviyesinde işlem görüyor. Haftaya 1889 dolar seviyesinden başlayan ons altın, hafif bir yükseliş eğilimi gösteriyor.

Gram altın ise bugün 1646 lira seviyesinden başladı ve an itibarıyla 1654 lira seviyesinde işlem görüyor. Gün içinde en düşük değeri 1642 lira olan gram altın, yükseliş trendini koruyor.

Ekonomi Haberleri