Elektrik faturasında adı soyadı yazanlara kötü haber! Bu karar başınızı çok ağrıtacak

Elektriğe gelen zamlarla beraber yeni iddialar gündeme gelirken konu hakkında tahminler yapıldı. Uzman Çağada Kırım elektriğe yüklü miktarda zam yapılacağının sinyalleri verildi.

Elektriğe zam gelip gelmeyeceğine dair net bir şey söylemek mümkün olmazken seçimler sonrasında değinildi. Tasarruf uzmanı Çağada Kırım, çok yüksek sanayi elektrik fiyatlarına dikkati çekerken piyasada elektrik zammı söylentisi için açıklama yapıldı. İğneden ipliğe her şeye zam gelirken konu hakkında yorumlar dikkat çekti.

YÜZDE 200 ORANINDA ZAM
Elektriğe gelen zamlarla beraber yüzde 400'leri bulabileceğine dair tasarruf uzmanı Kırım açıklamalarda bulundu. Maliyet ve tarife fiyatlarına bakılarak evlerin elektrik fiyatları üzerine maliyetlerde artış yaşanırken bu fark yüzde 400'lere kadar çıkış yakaladı. Sanayi elektriğinin yüksek olması çarpan etkisi ile enflasyonu artırırken evlerin elektrik fiyat değişikliğinin enflasyon üzerindeki etkisi çok daha sınırlı oluyor. Elektrik fiyatlarının yaz aylarına doğru güncellenmesi kaçınılmaz.


Zira üretim zincirinde elektrik fiyatı 10-11 defa bir ürünün fiyatları etkilenirken evlerde yapılan ödeme yükske faturalar tek seferde ödenirken çarpan etkisi ortadan kaldırdı. Maliyetle beraber üzerinde bir tarifeden elektrik tüketirken sanayi elektriği ise yüksekliğiyle dikkatleri çekti.

Ekonomi Haberleri