Elektrik faturası derdi bitti! Listede olana elektrik bedava oldu!

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgedeki köyler için yenilikçi güneş enerjisi projesinin başlatıldığı bildirildi. Bu yenilikçi proje çerçevesinde Bolu ve Düzce’ye bağlı olan toplam 129 köylünün elektriği tamamen ücretsiz hale getirilecek.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'nün aldığı bir kararla birlikte köylülerin üzerindeki ekonomik yükü azaltmak amacıyla 129 köy evi için güneş enerjisi sistemi (GES) kuruldu. Bu projede köylüler kendi elektrik ihtiyacını karşılıyor ve ihtiyaç fazlası enerjiyi de satarak ayrıca ek gelir elde ediyorlar.

"Sürdürülebilir enerji, elektrik faturası yok"


Söz konusu projeyi Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanlığı (ORKÖY) destek vermektedir. Bu sayede köylerde yaşayan vatandaşlar çevre dostu enerjiyi kullanarak ve elektrik faturası ödemekten kurtularak doğayı koruyorlar.

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, sistemin köylülerin elektrik ihtiyacını ücretsiz karşılayıp maliyetleri düşüreceğini açıkladı.

"Mali destek ve hibe fırsatları"

Projeyle 11 haneye toplam 770 bin TL kredi yardımı ve 154 bin TL ek hibe sağlandı. ORKÖY'e desteklerin 2024 yılında da süreceği açıklandı. Bu proje köylülerin ekonomik fayda elde etmesine ve çevre dostu bir yaşam sürmesine imkan tanımaktadır.

Ekonomi Haberleri