Ek MTV ödeyenler aman dikkat! Günler sonra bomba açıklama geldi

Ana muhalefet partisi CHP, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kararını Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı ve mahkemeden bu başvurunun hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını bekliyor. CHP, aynı zamanda 7456 Sayılı Kanun'da yer alan diğer düzenlemelere karşı da iptal başvurusunda bulundu. Gökhan Günaydın, deprem konutlarının ücretsiz yapılması gerektiğini savunarak düzenlemenin vatandaşları borçlandırdığını ifade etti. Ayrıca, parti petrol ürünlerinden alınan özel tüketim vergisini artırma yetkisi veren düzenlemeye de

Milyonlarca araç sahibini etkileyen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) konusundaki gelişmeler hız kesmiyor.

Hükümet, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından maddi zararları karşılamak amacıyla araç sahiplerinden bir defaya mahsus olmak üzere iki kez vergi talep etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 15 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 'ek Motorlu Taşıtlar Vergisi' düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı.

ESASTAN İNCELENECEK

Başvuru sonrası CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'ek motorlu taşıtlar vergisinin alınmasına' ilişkin düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını ve Anayasa Mahkemesi'nin bu başvuruyu esasen incelemeye karar verdiğini hatırlattı.

AYM'den bir an önce karar beklediklerini belirten Günaydın, 7456 Sayılı Kanun'daki diğer düzenlemelere karşı da bugün itibarıyla başvuruda bulunduklarını ifade etti.

SOSYAL DEVLET İLKESİ

Günaydın ayrıca, sosyal devlet ilkesi gereği deprem konutlarının ücretsiz olarak inşa edilmesi gerektiğini savunarak, düzenlemenin vatandaşları borçlandırdığını dile getirdi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanına petrol ürünlerinden alınan özel tüketim vergisini artırma yetkisi veren düzenlemenin de iptalini talep ettiklerini söyleyen Günaydın, "Yeni yasama yılı başladığına göre Anayasa Mahkemesi'ni, vatandaşların önceliklerine uygun bir şekilde hızlı bir tempo içinde uygun kararlar almaya davet ediyoruz. Daha adil ve eşit bir Türkiye için çalışmalarımız sürecek." dedi.

Ekonomi Haberleri