Ek MTV Borcunu Ödemeyenler İçin Büyük Tehlike! Cezalar Artık Para ile Sınırlı Değil!

Ek MTV Ödemeleri Hakkında Önemli Bilgiler: Cezalar Artık Sadece Para Değil! Ek MTV ödemelerini aksatmayın, aksi takdirde hapis cezaları ve yüksek masraflarla karşılaşabilirsiniz. Ödemelerinizi zamanında yapmayı unutmayın!

Türkiye'de Anayasa Mahkemesi tarafından onaylanan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) düzenlemesi, araç sahiplerine yeni yükler getiriyor. İlk taksidi ödemeyenler için Maliye tarafından ödeme emri gönderilecek ve bu ödeme emri, ek MTV'nin son ödeme tarihi olan 06.09.2023 tarihinden itibaren işleyecek faizle birlikte 7 gün içinde ödeme talep edecek.

Ödeme Yapılmazsa Ne Olur?

Eğer bu süre içinde ödeme yapılmazsa, araç sahiplerinden mal beyanında bulunmaları istenecek. Mal beyanında bulunmayan vatandaşlar, 3 ay zorlama hapsi ile karşı karşıya kalacaklar. Bu da demek oluyor ki, ek MTV ödemelerini aksatanlar hapis cezasıyla karşı karşıya gelecekler.

Dava Açanlar Dikkat!

Ek MTV'yi ödeyip vergi dairelerine dava açanların davaları mahkemelerce reddedilecek ve bu durumda mahkeme masrafları vatandaşların üzerine kalacak. Ayrıca bu vatandaşlar, Hazine avukatlarının 10 bin 500 lira vekalet ücretini, vekalet ücreti icraya konulması halinde 3 bin 600 lira icra masrafı olmak üzere toplamda 15 bin lirayı ödemek zorunda kalacaklar.

Ekonomi Haberleri