Ek Ders Ücreti Talepleri: Öğretmenler İsyan Ediyor, 90 TL'ye Yükseltilmeli mi?

Öğretmenler, ek ders ücretinin 60 TL'den 90 TL'ye yükseltilmesini talep ediyor. Bu konuda nasıl bir adım atılacağı merak konusu olurken, öğretmenlerin büyük bir beklenti içinde olduğunu görüyoruz.

Son bir süredir öğretmenlerin gündeminde olan konu, ek ders ücretlerinin önemli bir oranda artırılmasıdır. Bu konuda atılacak adımlar şimdiden merakla beklenmektedir. Maaş zamlarıyla birlikte öğretmenlerin de ekonomik açıdan rahatlaması beklenmektedir.

Öğretmenler İçin Yeni Ek Ücret Planlaması

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yönelik yapılan zammın 100 TL seviyesine çıkarılacağına dair bir iddia yakın kaynaklar tarafından dile getirildi. Bu iddia, Meclis genel kurul görüşmeleri sırasında gündeme gelebileceği şeklinde vurgulandı. Daha önce yapılan zamla birlikte öğretmenlerin ek ders ücreti 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükseltilmişti. Ancak bu zam oranı, öğretmenler arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açmıştı çünkü asgari ücretin bile altında kalan bir düzeydeydi.

Ek Ders Ücretlerinin Yetersizliği

Öğretmenler ve sendikalar, 60.12 TL'lik ek ders ücretinin yetersiz olduğunu belirtiyor. Ek ders ücretlerinin en az 100 TL seviyesine çıkarılması gerektiğini vurguluyorlar. Ek ders ücretlerinin zam öncesinde en az 75 TL olması öngörülüyordu, ancak bu beklentinin çok altında kalması öğretmenleri hayal kırıklığına uğrattı. Bu nedenle öğretmenler, son bir umut olarak konunun Meclis'e taşınarak bir düzenleme yapılmasını beklemektedirler.

Ekonomi Haberleri