Eğitim şartını sağlayana o bankadan 250 bin TL kredi müjdesi! 24 ay tek kuruş ödeme yok

Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere Halkbank kredi desteği sağlıyor. 2 yıl geri ödemesiz 250 Bin TL ile hayalinizdeki işinizi kurabileceğiniz bu kredinin başvuru ekranı erişime açıldı. Nasıl başvuru yapılacağını haberin devamında sizler için ayrıntılı anlattık...

2 Yıl Geri Ödemesiz 250 Bin TL Kredi Fırsatı ! 

Halkbank en az ilkokul mezunu olan vatandaşlara işlerini kurmaları amacıyla kredi verileceği açıklandı. Konuyla ilgili Halkbank'ın resmi internet adresi üzerinden yapılan başvuru ekranı erişime açıldı.

Seçimin ardından işsizliği önlemek, iş dünyasının gelişimini desteklemek ve  büyümesine katkıda bulunmak, genç işsizlerin kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak ve personel istihdamını daha da artırmak amacıyla geri ödemesiz  kredi kampanyası başlatıldı.

Başlatılan kampanya kapsamında 45 yaş altı ilkokul mezunlarına 250 bin lira kredi verileceği tespit edildi. Halkbank Kobi üzerinden verilen kredilere baktığınızda internet üzerinden başvuru yapılırken kredinin azami limitinin 250 bin lira olarak belirlendiğini görebilirsiniz.

Peki, bir işletme başlangıç kredisine nasıl başvurulur. Başvuru şartları nelerdir? Kime kredi verilecek. İşte gelen en son bilgiler.


Kimler Başvurabilir ?

Halkbank Kobi sayfasında "Bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen/kurmuş olan, bu iş ile ilgili faaliyeti yürütme yeteneğine ve tecrübesine sahip olduğu kanaati edinilen girişimciler hedef kitlemizdir" açıklamasında bulunularak hedef kitle belirlendi ve genel başvuru şartları da şu şekilde sıralandı;

en az ilkokuldan mezun olanlar、,

45 Yaşını geçmeyen girişimciler yararlanabilir.

Girişimci gazi, şehit/gazi veya engelli yakını ise yaş şartı 55 olarak uygulanır. (45 yaş üstü girişimciler için başvurular ancak standart başvuru süreci olan şube kanalı üzerinden alınabilmektedir.)".

Neler Yapmak İçin Başvurabilirsiniz? 

Örneğin, üniversite mezunusunuz ancak mesleki bilgininizi kullanabileceğiniz sizi tatmin eden bir iş bulmadınız. Alanınızla ilgili özel işverenler yanında çalıştınız ve işin inceliklerini öğrendiniz. Artık kendi işinizi yapmak, kendinize ait bir iş yeri açmak istediğinizi varsayalım. Bunun için başvurabilirsiniz.


Ya da diyelim ki bir lokantada çalışıyorsunuz ama şimdi kendi işinizi kurmak istiyorsunuz. Bunun için başvurabilirsiniz.


Ayrıca özel kurs merkezleri, hukuk büroları, mühendislik büroları ve benzeri tüm işler için de başvurabilirsiniz.

2 Yıl Geri Ödeme Yapmıyorsunuz

İş kuranın uyum sağlama süreci de göz önünde bulundurulup hemen kredi ödemesi zorunluluğu altında bırakılmıyor. Halkbank'tan yapılan açıklamada kredinin geri ödenmesine ilişkin "Kredinin türü ve vadesi: azami 12 aylık anapara ödemesiz süresi dahil 60 aya kadar vade, taksitli işletme kredileri şeklinde uygulanır." ifadesine yer verildi.

Nasıl Başvurulur?

Başvuru internet üzerinden başvuru formu doldurularak yapılır. Lütfen Halkbank KOBİ sayfası dışındaki bir sayfadan başvuru yapmayınız. Başvuran vatandaşlar https://www.halkbankkobi.com.tr/tr/Girisimci/girisimci-bankacilik/girisimci-kredileri/girisimci-kredileri.html linkine tıklayarak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

Yukarıdaki bağlantıya tıklayın eğer açılmasında problem yaşarsanız bağlantıyı kopyalayın ve yeni bir sekmede açın. Daha sonra açılan sayfanın altındaki fotoğrafta gösterildiği gibi Girişimci Kredisi İstiyorum ibaresinin olduğu yere tıklayın:


Ardından size uygun olan başvurmak istediğiniz kredi paketini seçerek başvuru formuna gidin.


Başvuru formunda sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz girerek başvurunuzu tamamlayın.

Başvurunuzu gerçekleştirmenizin ardından banka tarafından değerlendirme süreci başlatılacaktır. Değerlendirme sürecinin tamamlanması ile başvuru sonucunuz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Ekonomi Haberleri