e-Devlet'ten hemen bakın! SGK'da binlerce liranız kalmış olabilir: Tek tıkla paranızı geri alın

SGK'dan sürpriz! Kayıp hazineleriniz sizleri bekliyor! Ölüm parası, çeyiz yardımı ve daha fazlasıyla milyonlarca lira birikmiş paralarınızı hemen öğrenin. Unutulan haklarınızı kaçırmayın. Detaylar haberimizde...

Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş, emekli olma hayaliyle gün sayarken, SGK’dan gelen yeni bir hizmet haberi dikkat çekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere diğer resmi kurumlar tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunulan birçok yardım hakkı, pek çok kişi tarafından bilinmiyor.

ÖLÜM PARASI HER ÇOCUĞA EŞİT ÖDENİYOR

SGK ve diğer kurumlarda biriken paralar, pek çok vatandaşın haberi olmadan beklemeye devam ediyor. Bu paraları sorgulamak artık çok daha kolay hale geldi. E-Devlet üzerinden yapılan açıklama, vatandaşların unuttuğu ya da farkında olmadığı bu haklara ulaşmalarını sağlayacak.

Birçok vatandaş, ölüm durumunda verilen "ölüm parası" hakkında yanlış bir bilgiye sahip. Bu hak, hayatını kaybeden kişinin en büyük çocuğuna veriliyor ancak diğer çocukların hesaplarına da aynı oranda ödeniyor. Bu parayı alabilmek için banka ya da PTT aracılığıyla ödeme talimatı almak ve parayı çekmek gerekiyor. Aksi takdirde bu hak kayboluyor. Bu gibi hakların takip edilmesi oldukça önemli.

Bunun dışında, babası vefat eden kız çocukları, evlenme durumunda SGK'dan çeyiz parası ödemesi alabiliyor. Ayrıca, yeni doğum yapan çalışanlara verilen süt parası ve bakıcı parası gibi yardımlar da unutulan haklar arasında yer alıyor.

Peki, devletin verdiği sosyal yardımları nasıl öğrenebilirsiniz? İşte cevabı: Öncelikle https://turkiye.gov.tr adresine veya mobil uygulamasına giriş yapmalısınız. Ardından arama çubuğuna "SGK Şahıs" yazarak ilgili seçeneğe ulaşabilirsiniz. "SGK Şahıs Ödemeleri Sorgulama" seçeneğine tıklayarak açılan sayfada ödemeler ve yardımlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri