e-Devlet'ten bakmayanın hakkı yanar! Hane başı 5.098 TL yardım parası yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çok önemli bir açıklama yaptı. Yapılan duyuruda ayrıca ödemelerin ne olacağı ve ne zaman hak sahiplerine ödeneceği de ortaya çıktı.

Evde bakım maaşlarına ilişkin yeni bir açıklama yayınlandı. Açıklamayı ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptı. Ödemelerin ne zaman yapılacağına dair açıklama yapılırken, kamuoyunun ödemelerin detaylarını araştırmaya başladığı biliniyor.

"Ödeme tarihi belirtildi"

Evde bakım maaşları Ağustos ayında ne zaman hesaplara yatırılacak?


Bu sorunun cevabı Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından verildi. Engellilerin anne, baba, aile ve yakınlarına her ayın 15'i ile 31'i arasında evde bakım maaşı ödenecek.

Şu anda ödemeler 15 Ağustos'ta başlayacak. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında sosyal yardım ödemelerine ilişkin yapılan zammın boyutunu ortaya koyarak, 2023 Temmuz'undaki zam ve yılın ikinci yarı diliminde yürürlüğe gireceğini eni evde bakım maaşının da belirlendiğini vurguladı.

Ocak ayı zammı sonrasında evde bakım maaşı 4 bin 337 lira oldu. Devlet memurluğu maaş katsayısının Temmuz ayındaki revizyonundan sonra yeni evde bakım ödeneği %17,55 artarak 5 bin 98 lira oldu. Ayrıca ağustos ayından itibaren evde bakım maaşlarının 5 bin 98 lira zamlı olarak ödeneceğini söylendi.

Ekonomi Haberleri