e-Devlet'te binlerce liranız kalmış olabilir! Başvurmayanın parası devlete kalacak

Sizinde paranız orada birikmiş olabilir. Kontrol etmek çok kolay. İşte yapmanız gerekenler….

HEMEN KONTROL EDEBİLİRSİNİZ…. SİZİNDE PARANIZ BURADA YATIYOR OLABİLİR…

Sizinde paranız orada birikmiş olabilir. Kontrol etmek çok kolay. İşte yapmanız gerekenler….

Sizde bilmeden de olsa bu e devlet üzeriden kontrol edebilir paranızın olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Özel sektör çalışanıysanız siz de haberiniz olmadan binlerce lira biriktirmiş olabilirsiniz. Bunu öğrenmek için de e devlet üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz.


İşte adım adım e devlet üzeriden paranız olup olmadığını kontrol etmenin yolu…

Öncelikle sigortalı çalışanların zorunlu bireysel emeklilik sistemine kaydedilmesi olabilir. Bir çok sigortalı bunu bilmediği için de her ay maaşından buraya kesinti olur. Bu parada burada birikir. Bunun dışında da yapılan şahıs ödemeleri ile bilmeden de olsa para biriktirmiş olabilirsiniz. Askerlik, doğum yardımı, yol parası gibi çeşitli nedenlerle devlet tarafından yapılan ödemeler, teslim alınmadığında kaybolmaz hesabınızda bekler. İşte o biriken parayı ontrol etmenin yolu…

Öncelikle yapmanız gereken oldukça basit. İlk olarak E-Devlet Kapısı Uygulaması üzerinden tc ile giriş yapılması gerekmektedir. Sonra Arama Çubuğuna "Takasbank" Yazılır ve açılan ekranda BES Bakiyenizi Görüntüleyebilirsiniz. Eğer burada biriken para varsa ve çekmek isterseniz de ilgili sigorta şirketine ulaşmanız gerekmektedir.

Ayrıca Devlet tarafından askerlik, doğum yardımı, yol parası gibi çeşitli nedenlerle yatırılan paralarda hesabınızda birikmiş olabilir. Bunun için de E-Devlete giriş yaptıktan sonra Arama Çubuğuna "Şahıs Ödemeleri Sorgulama" Yazılır ve çıkan ekran Da adınıza yapılan bir ödeme olup olmadığını görebilirsiniz. Bunu çekmek için de PTT şubelerine giderek tc ile işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri