e-Devlet başvuruları tekrar açıldı! Bu yardıma başvurmayan bin pişman olacak: Şart aranmıyor!

Hükümet, sosyal yardımların daha etkili ve aynı zamanda hızlı sağlanması için yeni adımlar atıyor. E-devlet üzerinden gerçekleştirilen sosyal yardım başvurularında aylık düzenli olarak yapılan ödemelerle destekleniyor.

Dar gelirlililerle ihtiyaç sahibi kişilere yönelik sosyal yardımlar devletin önemli destek hizmetlerinden biridir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunduğu destek ve ödemeler arasında Aile Destek Ödeneği, Evde Bakım Ödeneği, Engelli Aylığı, 65 Yaş Aylığı, SED Ödeneği gibi pek çok seçenek yer alıyor.

"E-devlet ile kolay başvuru"

Devlet sosyal yardımlarından yararlanmak isteyen herkes e-devlet üzerinden başvuruda bulunabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlara yönelik başvuru prosedürü detaylandırıldı.

Sosyal Yardım Şartları

Sosyal yardımlardan yararlanabilmek için temel koşullar düşük gelir ve ihtiyaçtır. Hane gelirinin asgari ücret miktarının üçte birlik kısmından az olması gerekir. Bakım maaşları, maluliyet aylıkları, SED ödenekleri ve 65 yaş emekliliği gibi ödemelerde özel koşullar geçerlidir.


Sosyal yardımlara çevrimiçi olarak başvurmak çok kolay hale geldi. E-devlet kapısına giriş yaptıktan sonra başvuru formunu doldurabilir ya da T.C. kimlik kartınız ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na gideeek bizzat başvuru yapabilirsiniz.

"Düzenli ve kesintisiz ödemeler"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sosyal yardım ödemeleri halihazırda aylık olarak yapılmaktadır. Ödemeler Aile Destek Paketi çerçevesinde yıllık olarak yapılmakta olup herhangi bir PTT şubesinden tahsil edilebilmektedir.

Aile Destek Paketi

Aile destek paketi çocuk sayısına göre artarak aylık 850 TL'den 1.250 TL'ye kadar maddi destek sağlıyor. Sosyal yardım ödemelerinin koşulları ve detaylarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ait resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

Ekonomi Haberleri