Dört gözle bayram ikramiyesi bekleyenler dikkat! O tarihlerde hesaplara yatırılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Haftalık Sosyal Güvenlik Toplantısı" programına katıldığı sırada emeklilerin beklediği bayram ikramiyesinin ödeneceği tarihi açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Haftalık Sosyal Güvenlik Toplantısı"nda konuşma yaptı. Işıkhan, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"EYT'DEN EMEKLİ OLUP ÇALIŞAN 1 MİLYON KİŞİ VAR"

EYT'ye kaç kişi daha katılacak? şeklinde sorulan bir soruyu yanıtlayan Bakan Işıkhan, "Bu refahı şüphesiz en çok yaşlılarımız hak ediyor. Emekliliğin insanın hayat yolculuğunda en önemli noktalardan biri olduğu biliniyor. EYT çerçevesinde 2 milyona yakın vatandaş emekli oldu. Beş yıl içinde yaklaşık 2,5 milyon vatandaşın sisteme katılmasını bekliyoruz. Şimdilerde EYT'den emekli olup halen çalışan bir milyon vatandaşımız var. Emekli maaşı 10 bin liranın altında olan yaklaşık 3 milyon 601 bin 551 emekli vatandaş var. Bunların yanı sıra çalışanlarımıza özellikle sosyal yaşamlarında fayda sağlayacak hizmetlere yönelik dinamik ve kullanışlı altyapı oluşturuyoruz" diye konuştu.

Bakan Işıkhan, emekli paketlerine ilişkin protokollerin özel şirketlerle imzalanacağını duyururken şu ifadeleri kullandı:


"Program kapsamında emeklilerimizin konuttan ulaşıma, gıdadan giyime kadar pek çok hizmette ayrıcalık, ayrıcalık ve indirimlerden yararlanmasını sağlayacağız. , sağlık, sosyal ve eğitim faaliyetlerini sağlayacağız.

Emeklilerimize sosyal kurumlarda ve PTTcell'de barınma gibi faydalar sağladık. Ayrıca emeklilerimize yönelik zincir marketlerde iletişim, ulaşım, kültürel faaliyetler konusunda birçok sözleşme yürütüyoruz. SGK'nın yeni hizmet modeli olan online mağazalar sayesinde emekliler sosyal hayata aktif olarak katılabiliyor. Önümüzdeki dönemde bu ve bunun gibi birçok yeniliği, iletişim araçları ve oluşturulan platform aracılığıyla emeklilerimizi emeklilik danışmanlarıyla yüz yüze buluşturmayı planlıyoruz.

Bu konudaki protokolleri ve gelişmeler hakkında tüm bilgileri Emekli.gov.tr'de paylaşıyoruz. Daha sağlıklı, daha mutlu ve aynı zamanda da daha huzurlu emeklilik için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bizim asıl amacımız Türk lirasının etkinliğini artırmak ve aynı zamanda satın alma gücünü de artırmak. Çünkü paranızın değeri artıp enflasyon düştüğünde refah düzeyi de artıyor. Bu çerçevede refahın devamını arıyoruz"

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

3 bin TL'ye çıkan bayram ikramiyesinin hangi tarihte hesaplara geçeceği sorulduğunda Bakan Işıkhan, "Takvim çalışmaları devam etmekte, bayramdan önce vereceğiz. Üzerinde çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Ekonomi Haberleri