Doları olanı panik sardı! Uzman isim o tarihe kadar doları olan satsın uyarısı yaptı

Yeni yıla girmemize çok az kaldı ve bu durumda piyasalardaki hareketlilikte gittikçe artıyor. Piyasanın bu hali yatırımcının kafasını karıştırıyor. Ancak o uzman isimden dolar yatırımcısına büyük uyarı geldi. İşte detaylar…

Piyasadaki hareketlenme yatırım yapanların şaşırmalarına sebep oluyor. Uzman ekonomistten elinde doları bulunan vatandaşı ikaz etti. Doları olanların acilen ellerinden çıkarmaları gerektiğini dile getirdi. Detaylar haberimizde…


‘DOLARI APAR TOPAR ELİNİZDEN ÇIKARIN’ DİYEN NECMETTİN BATIREL DUYURDU! ENFLASYON DİNOZOR DEĞİL KUZU OLACAK! OLAY ÇIKIŞ

Dolar kuru 28 liraya ulaştı! Her zaman doları olanların para kaybedeceğini söyleyen ekonomist Necmettin Batırel, sürpriz bir tahminde bulundu. Sayın Batırel, TCMB'nin faiz artırımı sonrası dolara ilişkin yorum yaptı! Sevgi ona tutunabilenlere ulaşsın.

Ekonomist Necmettin Batırel, dolara ilişkin şok edici açıklamalarda bulundu. Enflasyon dinozor değil kuzu olacak Bay Batırel, TCMB faiz artırımı sonrası dolara ilişkin yorum yaptı! Sevgi ona tutunabilenlere ulaşsın...

Haftanın ilk işlem gününde döviz kurlarında yükseliş sürüyor. Dolar fiyatı piyasanın açılışındaki en yüksek seviyesi olan 28,91TL'ye geriledi. Euro fiyatları tarihi yüksek seviyelerine yakın. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz oranlarını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkarma kararının ardından ekonomist Necmettin Batırel, dolar kuruyla ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.

‘ARALIK AYINDA SON NOKTA KONULACAK’

Batırel, merkez bankasının ters köşe yaptığını söyledi: "Merkez Bankası yine piyasaları ters köşe yaptı, faizi 500 baz puan arttırarak 10 yılın zirvesi olan yüzde 40'a çıkardı. Para Politikası Kurulu, açıklamasında sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldı, kısa bir zaman diliminde faiz artışları sonlanacaktır, ifadesi aralık ayında 250 baz puanlık artışla son noktanın konulacağını gösterdi.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 5 yıllık risk priminin faiz kararı sonrasında 337 düzeyine indiğini vurgulayan Batırel, "1 – 3 aylık mevduat faizi F’yı aştı. Kredi kartı azami faiz oranı aylık %3,66, gecikme durumunda %3,96 ile tüketimi baskılayacak seviyede tutularak vatandaşın harcamalarında artışa izin verilmedi." şeklinde konuştu.

YABANCI YATIRIMCILAR TÜRK VARLIKLARINA YÖNELDİ

Batırel, JPMorgan'ın Türk lirasının çok ucuz olduğunu ve yıllık yüzde 20 getiri elde edebileceğini belirten açıklamasına da değinerek şunları ekledi: "Özetle dolar borçlan, TL’ye dön, tahvil al, yılda en az kazanırsınız deniyor" ifadesini kullandı.

Düşük faizli bir para biriminden borçlanıp, yüksek faizli bir para birimine yatırım yapmanın cari ticaret olarak adlandırıldığını hatırlatan Batırel, Deutsche Bank'a göre Türk tahvillerinin 2024 yılında en iyi performans gösteren gelişmekte olan ülke tahvilleri arasında yer alacağını anlattı. Ben sağırdım. Bu gelişmeler üzerine yabancı yatırımcıların borsaya girdiğini vurgulayan Batırel, "Son iki haftada 250 milyon dolar değerinde hisse satın aldılar." Uluslararası finans topluluğu hükümetin ekonomi politikalarını tam olarak değerlendirdi. Ulusal hükümet rezervleri geçen hafta 5,854 milyar dolar artarak 134,5 milyar dolara yükseldi. Dokuz yılın en yüksek seviyesiydi. Net rezervler 25,4 milyar dolardan 29,0 milyar dolara çıktı. Döviz koruma mevduatı 71 milyar lira azalarak 2,7 trilyon liraya geriledi. "13. haftadaki düşüş 640 milyar TL (22,1 milyar dolar) oldu" dedi.

Batırel, Türk lirasına fon akışının başladığını, ABD'nin Batı Yakası'ndaki büyük kurumsal yatırımcılardan Türk Lirası'na fon akışının devam edeceğini söyledi.

Batırel, "Türkiye'nin 5 yıllık risk primi yüzde 120'ye düşecek" dedi. Türk tahvil ve hisse senetlerine talep patlayacak. Yaşanan son gelişmelere göre yapılan haberlerde, "Borsa İstanbul yakında 13 bin puana ulaşacak, "Cari açığın azalması karşısında dövizdeki değerlenme sona erecek ve merkez bankası rezervleri 150 milyarı aşacak. Dolar 27-29 TL arasında kalırsa enflasyon dinozor değil kuzu olur. Benim Türkiyem koşuyor ve onları elinde tutabilecek herkese iyi şanslar” ifadelerini kullandı.

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Ekonomi Haberleri