Doları 30 TL'nin altına çekecek adım! Dev bankadan dolar sahiplerini terleten tahmin!

ABD'li Wells Fargo bankası, 2024 yılı başlarında Türk lirasına uzun vadeli, temkinli bir iyimser görünüm öneriyor ve bu görüşünü yerel seçimlerden sonra "güven artıyor" şeklinde yineliyor. ABD dolarının bu yıl Türk lirası karşısında en yüksek değerine ulaşacağını, 2025 yılında ise 30 TL'nin altında bir seviyeye düşeceğini savunuyor.

ABD'nin büyük bankalarından biri olan Wells Fargo, Türk lirası değerinin dolar karşısında değer kazanacağını öngörerek dolar/TL kurunun 2025'te 30TL'nin altına düşeceğini açıkladı. Bankanın yayınladığı raporda Türk lirasının uzun vadeli yükseliş görünümünün devam ettiği ve artan güvenle tekrarlandığı vurgulandı.

Wells Fargo raporuna göre, Türkiye'deki yerel seçimler aonrası siyasi ve ekonomik ortam iyileşmeye devam ediyor ve bu da Türk varlıklarına yönelik olumlu tepkinin artmasına yol açıyor. Ayrıca Türk Lira'nın dolara karşı takdirinin etkisini vurguladı ve Lira'nın gelecekteki değeri hakkında iyimserlik olduğuna dikkat çekti.


Raporda, Türk lirasının diğer para birimleri karşısında güçlü bir para birimi olabilmesi için gerekli unsurların yerel siyasi istikrarın sağlanabilmesi güvenilir para politikalarının benimsenmesi ve demokratik süreçlere saygı gösterilmesi olduğu vurgulandı. Ancak rapor, zaman zaman dalgalanmalar yaşansa da liranın genel olarak değer kazanma eğiliminde olacağını öngörüyor.

Bunun sonucunda Wells Fargo'nun tahminlerinde 2025 yılında dolar/TL kurunun 30TL'nin altına düşmesi ve Türk lirasının değerinin artması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri