Dolarda büyük deprem yakın! İslam Memiş üzülerek tarih verdi: Tam 55 TL...

İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz politikasını değerlendirdi. Bir sonraki faiz indiriminde doların 55 lirada kalacağını söyleyen Memiş, yatırımcılara uyarıda bulundu.

Altın ve para piyasalarında uzman isim İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz artışının piyasaya etkisini değerlendirerek, faizlerin düşük olduğu bir dönemde doların 55 liralara kadar çıkabileceğini doğruladı.

İslam Memiş'in tv100.com'da yayınlanan "Tatlı para illüzyonu" başlığı ile yayınladığı yazısı şu şekilde:


"Merkez Bankası (TCMB), yıl sonuna ilişkin nihai faiz kararını açıkladı. TCMB, genel piyasa beklentilerine paralel olarak faiz oranlarını 250 baz puan artırdı. Politika faiz oranı %42,5’tir. PPK, faiz artırım sürecini en kısa sürede tamamlayacağını söyledi. Yani bu iş yüzde 45 oranında tamamlanıyor.

Dünyadaki her merkez bankası enflasyonla mücadeleye yönelik faiz oranları belirlemektedir. Ön faiz artırımıyla bu noktaya geldiler. Sonuç ise;

- Hiçbir merkez bankası enflasyon hedefine ulaşamaz

- Dünyanın her yerinde insanlar yüksek enflasyon yanılsamasına kapılmış durumda, zihinleri uyuşmuş durumda

- Merkez bankaları istediklerini aldılar

- Yeni dünya sistemi sorunsuz çalışıyor

Asgari ücretin mevduat nakit tutarının 300 bin lira olduğunu hiç düşündünüz mü?

Bir milyon liranın 37 bin lirasını cebine koydular. Bu kişi araba mı yoksa ev mi alacak?

Bir işe mi başlıyor ve stresli mi?

Faiz, o kadar tehlikelidir ki.. İnsanın beynini felç eder. Kısa vadeli yüksek kârlar onu o kadar mutlu etti ki, uyuşturucu gibi bağımlısı oldu. "Ne yapacağım? Sorunsuz çalışıyor, bu kadar yeter" dedi.

KKM'den para kazananlar mevcut ekonomik durgunluktan bahsediyor. Bugün KKM'den ayrılanlar ve kaygılılar ekonominin durgunluğundan bahsediyor. Bugün KKM'den döviz alıp kaygı duyanlar ekonominin durgunluğundan bahsediyor. Kişiliklerini çok iyi biliyorum ama sorayım; "Senin problemin ne?"

Faizler artmıyor, miktar olarak arttığını görüyorsunuz.

KKM nedir?

Bu, dolara olan talebin azaltılmasına yönelik bir gerekliliktir. Ancak doları ortadan kaldırmak yerine tamamen ona bağımlı hale geliyoruz.

Dolar kuru 18'den 29'a çıkınca kim kazandı? Sol cebine koyan kişinin sağ cebinden çıktı. Kimse kazanamıypr, kazanan maalesef yok.

Faiz oranları 2024 sonuna kadar yüksek kalacak.

KKM'deki döviz kuru 18'den 29'a çıkan kur mevcuttu.

Ekonomik durgunluk sırasında faiz oranları 45'ten 55'e çıkar mı? Bence bu sorunun yanıtı 'Evet'.

O gün milyonlarca insan, sahip oldukları parayla mülk sahibi olamayacaklarını anlayacaklardır. Onlar illüzyon içinde uyuyan insanlardır. Onlar için daha fazla bir şey yapamayız. Onları mutlu eden tek şey ev kiralamaktır. “Sahip olamayacaklar ama kiralayabilirler.”

Ekonomi Haberleri