Dolara bomba operasyon geliyor! Büyük planı ifşa ettiler: Tam 20 TL birden çakılacak

Milyonlarca yatırımcının dikkatini çeken şaşırtıcı bir iddia ortaya çıktı. Dünyaca ünlü bir ekonomist doların 21 liraya düşeceğini öne sürdü. Detaylar burada...

Ünlü ekonomist Robin Brook doların Türk lirası karşısında değer kaybedeceğini öngördü. Açıklamada doların 8 TL'ye kadar düşebileceğini, tahminin Türkiye ihracatına göre yapıldığını söyledi. Robin Brook'un analizi doların 8TL'ye düşebileceğini öngördü. Brooke, doların Türk lirası karşısında değer kaybedeceği analizini yaparken bu değer kaybının Türkiye'nin ihracat değeriyle destekleneceğini açıkladı.

IIF Başekonomisti Robin Brook, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda doların Türk lirası karşısındaki gerçeğe uygun değerini gösteren grafikte Türkiye'nin ihracat performansına dikkat çekti. Grafikteki verilere göre Türk Lirası'nın rayiç değerinin 21TL olduğunu söyleyen Brook, bu durum şaşırtıcı görünse de ihracat ve ithalatta meydana gelen değişimlere dikkat edilmesinin önemli olduğunu açıkladı. Brooke'a göre Türkiye'nin ihracatı önemli ölçüde arttı ama aynı zamanda ithalatı da azaldı. Bu durum Türk lirasının dolar karşısında gerçeğe uygun değerinin belirlenmesinde ise çok önemli bir faktördür.


Brook, paylaşımında Türk lirasının rayiç değerinin 21 TL olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Türkiye'nin ihracatına baktığımızda Türk Lirası'nın rayiç değeri 21,00 USD/TRY. Bu iddialı gelebilir ama Türkiye'nin ihracatının büyümesine dikkat etmek çok önemli."

DAHA ÖNCESİNDE DE AÇIKLAMIŞTI

Bu arada Brook daha önce bir açıklama ayapmış ve doların 21TL'ye düşeceğini söylemişti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından alınan ekonomik tedbirlerin olumlu olduğunu vurgulayan Brooke, Türk lirasının değerinin ciddi oranda artmasını beklediklerini söyledi. Brook, Türk lirasının gerçeğe uygun değerinin 21 TL olduğunu, dolar kurunun ise ileride açıklanacağını söyledi.

Robin Brook, bu çerçevede doların önce yükseliş eğilimine girmesini, ardından kısa vadeli düşüşe geçmesini ve ardından sert bir düşüşle 21TL'ye gelmesini bekliyor.

Ekonomi Haberleri