Dolar o tarihte 30 TL olacak! Bu kez flaş tahmin direkt kasadan

Merkez Bankası'ndan yıl sonuna özel dolar tahmini geldi. Enflasyon ve büyüme beklentileri ele alındığında yeni veriler belli oldu. İşte tüm detaylar...

Eylül ayı piyasa katılımcı anketinin sonuçları yayınlanırken faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerine özel paylaşıldı. Açıklamalara bakıldığında TCMB yıl sonuna dair verileri açıkladı. 2024 enflasyon beklentisinin yüzde 44,94 olarak belirlenirken diğer oranlar haberimizde.

ENFLASYON BEKLENTİLERİ

TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 59,46 iken, bu anket döneminde yüzde 67,22 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 42,01 iken, bu anket döneminde yüzde 44,94 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 22,54 ve yüzde 23,87 olarak tamamlandı.


YIL SONU FAİZ

Yıl sonu faiz oranları üzerinden beklentiler yayınlanırken yüzde 19,34 seviyesinden 29,26 seviyesine çıkartıldı. Katılımcıların BİST Repo ve Ters Repo Pazarı'nda yaşanan cari ay sonu gecelik faiz oranı ise hafta vadeli repo ihalesinin faiz oranı ise cari ay sonu beklentisiyle anket döneminde yüzde 30 olarak belirlendi.

BÜYÜME BEKLENTİSİ NEDİR?

Katılımcıların 2023 büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,7 iken bu anketle beraber yüzde 3,9 olarak yaşandı. Anket döneminde yüzde 4,0 olurken bu anket döneminde ise yüzde 3,8 beklentisi oluştu. Yaşanan gelişmeler anketlerde yerini alırken bu veriler yatırım aracı olarak önerilmemektedir. 

Ekonomi Haberleri