Dolar kurunda tahminler değişti! 45 TL için tarih öne çekildi: 1 doları olanlar bile teyakkuza geçecek

Dolar kuru üzerinde hareketlilik yaşanırken asgari ücrete yapılan zamla beraber 1 doların 45 TL olacağı tahminleri geldi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar dikkat çekerken gözler o tarihe çevrildi.

2023 yılında yaşanan yükseliş yeni yılda da devam ederken son dönemlerdeki dalgalanmalarla beraber doların ne kadar olacağı merak konusu oldu. Asgari ücrete yapılan zam tartışmalara neden olurken dolar için net tarih verildi.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 49 ZAM
Geçtiğimiz hafta sona eren asgari ücret zamıyla beraber yüzde 49 artış gerçekleşti. 17 bin 2 TL olan güncel rakamlarla beraber dolar kuru hesaplmaları yeni tartışma konusuna neden oldu.


DOLAR 45 TL
Gelen iddialar üzerine asgari ücreti 400 dolar üzerinden hesaplama yapıldığında asgari ücret 1 dolar 45 TL olduğunda ki dönem ele alındı. Dolar kurunun serbest bırakımasıyla beraber doların 42,5 TL seviyelerine çekileceği bilgisi paylaşıldı.
Ekonomistler tarafından gelen açıklamalarla beraber Nisan Haziran aylarının arasında 45 TL seviyelerine gelecek Merkez Bankası'nın 2024 yıl sonu dolar tahmini ise 39.46 TL olarak açıklandı.

Ekonomi Haberleri