Dolar için tehlike çanları çalıyor! Korkutan tarih açıklandı: 1 doları olan bile...

Dolar yatırımcılarını sıkı takip ettiği Ekonomist Selçuk Geçer yine bomba haberler vermeye devam ediyor. Dolar alacak ya da satacaklar dikkat edin ve bu haberi okumadan geçmeyin. İşte haberin devamı…

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer iddialı dolar yorumlarıyla yine şaşırtmaya devam ediyor. Dolar ne kadar olacak? Dolar yatırımcısının gözü kulağı bu haberde…

TÜRKİYE YENİ BİR DÖVİZ KRİZİNİN İÇİNE GİRECEK! DOLAR O TARİHTE...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer son yaptığı açıklamalar ile Türkiye için yeni bir krizin oluşacağına dikkat çekti. O tarihte doların birden 45 TL'ye çıkacağını dile getiren ekonomist Türkiye için döviz krizinin başlayacağına da dikkat çekti.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıklamalarında dolar kuru hakkında açıklamalar yaparak dolar yatırımcılarının oldukça dikkat çekti. Doların TL karşısında değer kazanışının devam etmesi tüm dolar yatırımcılarının dikkatini çekerken doların ne zaman işaret edilen rakama ulaşacağı merak konusu oluyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıklamalarında Türkiye için yeni döviz krizinin çıkmasının an meselesi olduğunu dile getirirken yatırımcılarını heyecanlandıracak doların 45 TL olması tarihine de verdi. İşte ünlü ekonomistin açıklamaları ve tüm detaylar...

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN DOLAR 45 TL AÇIKLAMALARI!

Dolar ile ilgili açıklamasıyla büyük ilgi gören ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı açıklamada her vatandaşın dikkatini çekerken, doların 45 TL'ye ulaşacağı tarihi de verdi. Selçuk Geçer, açıklamasında şunları söyledi: Türkiye'de yeni bir döviz krizinin yaklaştığını belirterek, Türkiye'de yeni bir krizin çok yakın olduğunu vurguladı: “Döviz Dolar kuru bu tarihte 45 lirayı bulacak.

Açıklamalarının devamında Geçer, "Ekim ayının sonunda Fed tarafından yapılacak toplantılarda görünen o ki, 25 baz puanlık bir faiz artışına gidilecek. Bu toplantı 2023 için son faiz artırımı olacak ancak görünen o ki, 2024 yılında yüksek faizler bir süre daha hayatımızda kalmaya devam edecek.

Kısacası dolar uzun vadede uluslararası değerini koruyacak ama eskisi kadar güçlü olamayacak. Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen sinyaller, Fed'in faiz artırımını kapatması halinde bile faiz artırımının yaşanacağına işaret ediyor. Bu, doların kısa bir süreliğine donacağı ancak euronun yükselişinin daha yeni başladığı anlamına geliyor. Dolar/euro paritesinin bu yılın sonlarında ve gelecek yılın başlarında 1,10'un üzerine çıkması sürpriz olmayacaktır. Yaptığı açıklamalarla faizlerin 2024 yılında yeniden başlayacağı öngörüsünü duyurdu.

DOLAR O TARİHTE...

Bugün doların ulaşacağı noktayı açıklayan Selçuk Geçer, Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın gerçek ekonomi politikalarını açıklamalarında en önemli nokta bu 31 Mart'tan sonra göreceğiz. Tam parasal sıkılaştırma dönemi ve bu dönemde gerçek ekonomik zorluklar yaşanacaktır. OVP'de açıklanana göre 31 Mart'taki seçime kadar dolar kurunun 35 liraya çıkmasını bekliyorum. Ancak seçim sonrası dönemde 28 Mayıs'tan sonra olduğu gibi kurda sert bir yükseliş yaşanacak.

Bu kur şokunu geçmişte yaşananlarla karıştırmamak gerekiyor. Ne diyelim şu anda doların gerçek değeri 45 lira civarında. 2024'e enflasyonu da eklersek, Haziran 2024 civarında doların reel değeri 60 lirayı aşacak ve göreceksiniz ki döviz üzerindeki bu baskının tamamen ortadan kalkması gerekecek.

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Ekonomi Haberleri