Dolar biriktirenler koşa koşa dövizciye gidecek! O tarihte 10 TL birden şakkadanak düşecek

Goldman Sachs'ın iddiası piyasada beklenti yarattı. Yatırımcılar dolar kurundaki olası değişiklikleri yakından takip ederek yatırımlarını buna göre yapmayı planlıyor. İşte ayrıntılar.

Goldman Sachs'ın iddiası piyasada merak ve beklenti yarattı. Yatırımcılar, dolar kurundaki olası değişiklikleri ve ekonomi politikasının etkilerini yakından takip ederek yatırım stratejilerini belirlemeye çalışıyor.


Türkiye'de dolar kuruna ilişkin belirsizlik, ekonominin istikrarı ve güvenilirliğine ilişkin endişeleri artırıyor ve piyasa yangını endişesini de beraberinde getiriyor. Bu nedenle dolar kurundaki değişimler yakından takip ediliyor ve analiz ediliyor.

7 TL BİRDEN DÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akşam saatlerinde Türk lirası mevduatları dolara endeksleyen Kur Koruma Mevduat (KKM) uygulamasına geçildiğini açıklamasının ardından 17 liranın üzerinde seyreden dolar kuru kısa süreliğine 11 liranın altına gerileyerek milyonları şaşırttı.

Doların genel eğilimi yukarı yönlü olsa da dünyanın en büyük bankalarından Goldman Sachs'ın eski baş ekonomisti Robin Brooks'un Türk lirası için farklı bir beklentisi var.

Brooks, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son aylarda aldığı ekonomik önlemlerin doğru olduğunu kaydetse de Türk lirasında çok sert bir düşüş öngörüsünde bulundu.


Brooks, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk lirasının adil değerinin 21 lira civarında olduğuna dikkat çekerek, gelecekte döviz kurunun tamamen liberalleşeceğini, dolayısıyla paritenin ilk etabında yukarı yönlü bir hareketle karşı karşıya olduğunu duyurdu. ardından dolar kuru hızla 21 lira civarına düşüyor.

Türkiye'nin derin değeri ve potansiyeline dikkat çeken Brooks, geçtiğimiz aylarda yayınladığı raporda da benzer bir dil kullanarak, önümüzdeki yıllarda Türk lirası açısından olumlu gelişmeler beklediğini belirtmişti.

2024 yılının son çeyreğine odaklanan uzman, yatırımcıların Türk lirasından dolara geçişte büyük kayıplar yaşayabileceğini kaydetti.

Ekonomi Haberleri