Doğalgaz Kullanan Ev Sahibi ve Kiracılara Müjde Destek Ödemesi Artırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sosyal destek ödemelerini artırdıklarını açıklamasından sonra doğalgaz desteğinin de artırıldığı belirtildi. İşte yeni rakamlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal destek ödemeleri rakamlarının artırıldığını paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı bu yardımların ne kadar artırıldığını Bakan Yanık açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamını genişlettiklerini belirterek, “Türkiye Aile Destek Programıyla büyüyen ve gelişen Türkiye’mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar TL’ye 25 milyar TL ilave ederek programımızı genişletiyoruz’’ diyen Bakan Yanık, yeni sosyal yardım paketi içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine destek olunması amacıyla bu yıl içerisinde hayata geçirilen Doğal gaz Tüketim Desteğinde de önemli düzenlemeler yaptıklarının bilgisini verdi.

Bu kapsamda Doğal gaz Tüketim Desteğinde 3 milyar TL’lik bir destek sağlamayı hedeflediklerini belirten Bakan Yanık, “2022 yılı kış dönemi için destek tutarlarımızı artırdık. Hak sahibi vatandaşlarımıza yönelik yıllık 450 TL ile 1.150 TL arasında ilden ile değişkenlik gösteren yardım tutarımızı 900 TL ile 2.500 TL arasında olacak şekilde artırdık” dedi.

2022 yılı kış dönemi için söz konusu destek programına yönelik başvuruları Eylül ayının ilk haftası itibariyle e-devlet üzerinden yeniden almaya başladıklarını hatırlatan Bakan Yanık, yeni başvuru döneminde sadece ev sahiplerine değil aynı zamanda kiracı olan tüm sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşlarımıza da doğalgaz desteklerinden faydalanma imkanı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Ekonomi Haberleri