Doğalgaz faturasında adı soyadı yazanlara müjde! Hükümetten bayram ettiren doğalgaz kararı çıktı

Ücretsiz doğalgaz hayali gerçek oluyor! BOTAŞ, Nisan 2024'e kadar 25 metreküpe kadar olan doğal gaz tüketiminin ücretsiz olacağını duyurdu! İşte detaylar...

BOTAŞ tarafından doğalgaz tarifelerinde önemli bir değişikliğe gidildi. Buna göre Nisan 2024 tarihine kadar 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi ücretsiz olacak.

BOTAŞ yaptığı açıklamada, konut ve sanayi abonelerinin aralık ayında geçerli olan tarifelerinde değişikliğe gidilmediğini duyurdu. Konutlarda 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 4.080 TL, sanayi aboneleri için ise kademe 1'de 8.549 TL, kademe 2'de 11.374 TL olarak belirlendi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dün yaptığı açıklamada, 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketim desteğinin süresinin Nisan 2024'e kadar uzatıldığını ifade etti. Böylece 25 metreküpe kadar tüketim ücretsiz hale gelecek.

Bu kararın vatandaşlar için önemli bir ekonomik destek sağlayacağı belirtildi. Özellikle enflasyonun yüksek seyrettiği bu dönemde, alınan bu kararın maliyetleri azaltacağı ve hayat pahalılığı ile mücadeleye katkı sağlayacağı değerlendirildi.

Ekonomi Haberleri