Doğalgaz Desteği Açıklaması. Hedef 4 Milyon Hane

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, doğalgaz desteği hakkında konuştu. Doğalgaz desteğinin 450-1150 TL arasında olacağını söyledi.

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği doğalgaz desteği hakkında detaylar açıklandı. Bakan Derya Yanık, açıklamalarında 4 milyon haneye destek ulaştırmayı amaçladıklarını açıkladı.

Yıllık 450-1150 TL arası destek yapılacak

Bakan Yanık; "Isıl haritaya göre değişen şekilde hane başına ödeme yapacağımızı ifade etmiştim. Buna göre hane başına yıllık 450 lirayla 1150 lira arası bir destek sağlayacağız. Bu ödemeleri, mart ve ekim aylarında iki eşit taksitte yapacağız. Burada hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Kömürün iki katından fazla bir hane sayısı bu. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz" diye konuştu.

İki taksit halinde ödenecek destekler için bölgenin hava durumu dikkate alınacak. Yani iklim koşulları soğuk geçen bir yer ile sıcak olan bir şehir farklı miktarlarda doğalgaz desteğinden yararlanacak.

Bakan Yanık, daha önceki açıklamasında başvuruların şubat ayının ortasında başlayacağını belirtmişti. Başvurular e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılacak.

''Yeni düzenlemeye kapı aralamalıyız''

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, gündemde henüz nafaka ile ilgili verilmiş net bir kararın olmadığını belirtip, "Biz, aile, öbür tarafta özelde de kadının sosyal, siyasal, ekonomik haklarını, statüsünü çalışan, kişi haklarını takip eden, geliştirmeye uğraşan bir bakanlığız. Bu denge ve bütün içerisinde ne ailenin zarar göreceği ne de kadınların edindikleri müktesep haklarını kaybedecekleri, yeni bir düzenlemeye kapı aralamayız" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri