Dikkat! Yurt Dışından 2. El Araba İthalatıyla Birlikte Türkiye'de Fiyatlar Artacak

İthal 2. el araba gelmesi durumunda fiyatların artacağı konusunda önemli bir değerlendirme yapıldı. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, arabaların gelmesine rağmen daha pahalı olacağını ifade etti.

İkinci el araç ithalatıyla ilgili açıklamalar art arda gelmeye devam ediyor. Otomotiv sektöründen gazeteciler, yurt dışından 2. el araba alımının gündemde olduğunu belirtirken, Ticaret Bakanlığı ise henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da sektör temsilcilerine böyle bir konunun gündemde olmadığını bildirdi.

Birçok vatandaş, yurt dışından 2. el araba gelmesi durumunda fiyatların düşeceğini düşünmektedir. Ancak bu konuda gerçek detayları açıklayan kişi Emre Özpeynirci'dir. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, yaptığı son dakika açıklamasında yurt dışından araba gelmesi durumunda KDV ve ÖTV uygulamalarının geçerli olacağını, Türkiye'de araba fiyatlarının Avrupa'ya göre vergisiz olarak daha uygun olduğunu ve bu nedenle gelecek olan arabaların Türkiye'deki arabalardan daha pahalı olacağını belirtti.

Özpeynirci açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İkinci el araç ithalatına izin verildiğini düşünelim. Bu araçlar için devletin yeni araçlardan aldığı ÖTV ve KDV gelirlerinden vazgeçip bunları ikinci el araçlardan almayacağına inanmak en hafif tabirle saflıktır. Vergisiz sıfır araç fiyatları ülkemizde Avrupa'ya göre daha uygun. Bunun sebebi yüksek vergiler nedeniyle sıfır araçların sübvanse edilmesidir. Dolayısıyla Avrupa'dan gelecek 2. el araçlar, üzerine ÖTV eklenince daha pahalı olacaktır. Herhalde kimse ÖTV ödenmeden araç ithal edileceğini düşünmüyordur."

Çözüm Nedir?

Emre Özpeynirci, yaptığı açıklamada çözümün vergi indiriminden geçtiğini, vergi indirimi olduğu takdirde fiyatların normale döneceğini ve piyasanın düzeleceğini söyledi.

ÖTV Artışı Olacak mı?

ÖTV artışı olup olmayacağı konusunda Emre Özpeynirci, "Yaşanan son gelişmelerden sonra ÖTV'nin artacağına dair dedikodular ortaya çıktığında, sektör temsilcileri bakanlığa sormuş. Aldıkları cevap ise 'Hayır' olmuş" şeklinde yanıt verdi.

Ekonomi Haberleri