Dikkat! Soğuk içecekler uzmanlar tarafından rahatsızlıklara sebep olabilir, o hatayı yapmayın!

Yaz mevsiminde serinlemek için içilen soğuk içeceklerin sağlığımız üzerinde olumsuz etkileri olduğu konusunda uzmanlar uyarıyor. Bu içeceklerin birçok rahatsızlığa neden olabileceği belirtiliyor.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakani Hazar, sıcak yaz günlerinde ani bir şekilde soğuk su ve buzlu içecek tüketiminin sağlık açısından risk taşıdığını ifade ediyor. Soğuk içecekler, vücuttaki mukus miktarını artırabilir ve bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebilir. Bu durum zamanla ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Hızlı Tüketimden Kaçının

Dr. Hazar'a göre, soğuk içecekler geniz mukozasını kalınlaştırırken, sıcak içecekler daha rahat nefes almaya yardımcı olabilir. Ayrıca, hızlı ve fazla miktarda tüketilen soğuk içeceklerin kalp atış hızını düşürdüğü ve ritim problemi olanlar için ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtiliyor.

Metabolizma ve Kilo Kontrolü

Buzlu suyun kilo alımını artırabileceğine dikkat çeken Dr. Hazar, metabolizmayı yavaşlatarak alınan yağların yakılmasını engelleyebileceğini belirtiyor. Bu nedenle kontrollü ve yavaş su içmenin daha sağlıklı olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, bazı insanlarda özellikle migrenle yaşayanlarda buz gibi su içmenin baş ağrısına neden olabileceğine de dikkat çekiliyor.

Ekonomi Haberleri