Devrim Niteliğinde Karar! 90.000 Taşerona Kadro Müjdesi Resmi Gazete'de!

Son aylarda duyurulan ve 90 bin taşeron işçisine kadro verilmesini öngören düzenleme, şu anda heyecanla beklenen bir aşamaya ulaşmış durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, taşerona kadro konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. İşte, bu süreçle ilgili detaylar.

Torba Yasada Taşerona Kadro: Yeni Düzenlemenin İçeriği

90 bin taşeron işçisine kadro verilmesini öngören düzenleme, yeni torba yasa teklifinde yer alacak. Mevcut torba yasa görüşmeleri çerçevesinde yapılan çalışmalar, taşerona kadro düzenlemesini içeren bu yasa teklifinin, Bakanlık öncelikli gündem maddelerinden biri olduğunu gösteriyor.

Meclis'e Sunulma Süreci: Kadro Bekleyen İşçilere Yönelik Adımlar

Yaklaşık 90 bin taşeron işçisine kadro verilmesi planlanıyor ve bu plan, Meclis'e sunulma aşamasında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, öncelikli olarak memur ve emekli maaşı artışlarını ele alıyor. Ardından, taşeron işçilere kadro düzenlemesi konusuna odaklanmayı planlıyor. Bakan Vedat Işıkhan'dan konuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.

Resmi Gazete’de Yayımlanan Düzenleme: Geçici İşçilere Kadro

Geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro çalışmalarına dair yaptığı açıklamada, "Kamudaki taşeronları planladık. Dosyamız hazır. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Çözeceğimiz konulardan birisi bu." ifadelerini kullanmıştı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı'ndan Açıklama: Kamu Sözleşmesi ve Taşeron İşçilerin Durumu

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Seçimden önce 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin sona ermesini istiyoruz. Gündemimizde, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi bulunuyor." dedi. Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin çoğu karşılandı. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri