Devletten sosyal yardım, maaş alanlara müjde! Zam oranı belirlendi: İşte yeni Temmuz maaşları

Temmuz ayında maaşlara yapılan ara zamlar sonrası ihtiyaç sahibi insanların maaşlarına yapılacak zamlar da merakla araştırılıyor. Peki hangi ödeme ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde.

Memur ve memur emeklisine yapılan zamlar sonrasında Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi insanların aldığı maaşların da artışları araştırılıyor. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen maaşlar ne kadar arttı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKANLIK MAAŞLARINA ZAM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan sosyal destek ödemeleri asgari ücrete yapılan zamlar doğrultusunda artıyor. Haziran ayında asgari ücrete yüzde 34.04 oranında zam yapıldı. Yapılan asgari ücret zammının 65 yaş maaşı, engelli maaşı, dul ve yetim maaşına da doğrudan etki edecek. 65 yaş maaşı sosyal güvencesi ya da geliri olmayan vatandaşlara verilen ödemelerdir. 


Bu sene aylık geliri asgari ücretin üçte birinden az olanlar 65 yaş maaşı alabiliyor. Yeni asgari ücrete göre 65 yaş maaşlarının 3 bin 184 TL'ye yükselmesi gerekiyor. Engelli maaşları da enflasyon oranlarına göre artıyor. Yüzde 40-69 arasında engeli olan vatandaşlar 2 bin 624 TL, yüzde 70 ve üstü engeli olan vatandaşların engelli maaşları 3 bin 813 TL olacak. 18 yaş altındaki engelli bireylerin maaşları ise 2 bin 542 TL'ye yükselecek. Eşini kaybeden kadınlar ise yüzde 50 ve yüzde 75 oranında eşinin maaşını alabiliyor. En düşük emekli maaşı alan bir vatandaşın vefat etmesi durumunda eş yeni zamlarla birlikte 3 bin 750 TL ödeme alacak. Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam sonrasında net asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlendi. 

Ekonomi Haberleri