Devletten kimlik no sonu 2,4,6,0,8 olanlara 5.157 TL maaş! İşte liste!

Pandemi dönemiyle başlayan destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi vatandaşları hâlâ rahatlatmaya devam ediyor. Maddi zorluk yaşayan vatandaşlar için sağlanan bu yardımlara yeni bir destek haberi geldi. Detaylar haberimizde.

Aile Sosyal Hizmet Bakanlığı, vatandaşlara çeşitli destekler sağlayarak maddi sıkıntıları hafifletiyor. Bu kapsamda yapılan son artışla birlikte, destek miktarı tam 5.157 TL'ye yükseldi. İşte bu haberle ilgili merak edilenler.

Kimlik Numarası Sonu 2, 4, 6, 0, 8 Olanlar Dikkat!

Devlet, bu kimlik numaralarına sahip olanlara 5.157 TL ödeme yapacak. Eğer TR Kimlik kartınızı geri alabiliyorsanız, hemen PTT'ye gidin! İşte bu destekle ilgili bilmeniz gerekenler.

Bilindiği üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi, her yaş grubundan insanlara yardımcı oluyor. Engellilere, yaşlılara ve birçok insana yardım eli uzatan devlet, Eylül ayı ödemelerini hesaplara yatırdı. Toplu sözleşme artışıyla birlikte engelli vatandaşlara yapılan yardımlar da arttı.

Engelli Vatandaşlara Yapılan Ödemeler

Eylül ayının son günlerine yaklaşırken, devlet engelli vatandaşlara ve onlara bakım verenlere ödemeler yapmaya devam ediyor. Ödemeler, T.C. Kimlik numarasının son rakamına göre belirleniyor ve kişinin durumuna göre değişiklik gösterebiliyor.

  • %40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlara 1874 Türk Lirası ödeme yapılacak.
  • %70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlara 2.811 Türk Lirası ödeme yapılacak.
  • Hafif silikozis hastalığı olan vatandaşa 4.050 Türk Lirası ödeme yapılacak.
  • Orta dereceli silikozis hastalığı olan vatandaşa 4.629 Türk Lirası ödeme yapılacak.
  • Ağır silikozis hastalığı olan vatandaşa 5.157 Türk Lirası ödeme yapılacak.

Engelli yardımından yararlanmak isteyenlerin, başvurularını elektronik idare veya sosyal destek ve dayanışma fonları aracılığıyla yapmaları gerekiyor. Ödemelerin anında hesaplara aktarılacağı da biliniyor. Bu aylık yardım, insanların ekonomik sıkıntılarından kurtulmalarına yardımcı oluyor. Sizce 5.157 TL'lik engelli maaşı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ekonomi Haberleri