Devletten 12 ay yardım almak için son şans! Başvurusu onaylananlar 7 bin 609 TL'yi her ay alacak

Bakanlık duyurdu! Bir sene boyunca 7 bin 608 lira ödeme yapılacak! Detaylar haberimizde.

Bakanlığın destek ödemesi yüzleri güldürdü! 2024 yılında şartları sağlayanlara 7 bin 608 TL ödeme yapılacak. Detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

DESTEK ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ

Son altı aya ait enflasyon oranı açıklandığı için maaş artış oranı da belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara sosyal yardım ödemelerinin de artacağını söyledi. Maaş artışlarıyla orantılı olarak her sene artan sosyal yardım harcamaları için kamuoyu 2024'te ne kadar ödeneceğini araştırmaya başladı. Son altı aya ilişkin enflasyon verisi 37,55 olarak bulunurken, sosyal güvenlik tutarları da açıklandı. %15'lik artışa belirlenen enflasyon farkı da eklendiğinde memur ve emekli memur artış oranı %49,25 oldu. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, belirlenen artış oranına göre aldıkları miktar üzerinden değerlendirilecek, bakanlık da bilgi verecek. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, 2024 yılında memur maaşına bağlı olarak sosyal yardım ödemesi de alacak. Hükümet, kamu görevlilerinin maaşlarını artırmanın yanı sıra evde bakım çalışanlarının maaş düzeylerini de hesapladı.


Geçen yıl evde bakım için son maaş olarak 5.098 lira alan vatandaşlar, 2024 senesinde hesaplarından 7 bin 608 lira çekebilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'ndan evde bakım ödeneği almak isteyen vatandaşların öncelikle başvuruda bulunması gerekiyor. Başvurmak için farklı koşulları karşılamanız gerekir. Hanedeki tüm gelirler hesaplanmakta ve her kişinin gelir düzeyine göre bakım parası ödenmektedir. Kişi başına düşen gelirin mevcut 17 bin 2 lira asgari ücretin 2/3'ünden az olması gerekiyor. Önceden gelir araştırma raporu hazırlayıp başvuruda bulunabilirsiniz. Evde bakım ücreti ödenen hanedeki engelli birey için heyet raporunun yanı sıra sağlık raporu da almanız gerekmektedir. Sunulan heyet raporunun "Ağır Engelli" kısmına "Evet" yazmanız gerekmektedir. Bu koşulları taşıyan haneler için başvuru sahipleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Hizmet Merkezleri Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirler. Eyaletinizin müdürlüğü yoksa kaymakamınız aracılığıyla başvuruda bulunabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri